Superliga Romaniei Fanii CSA Steaua cer excluderea FCSB din competiţiile europene. Scrisoare trimisă la UEFA

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook CSA Steaua
Facebook CSA Steaua

Asociaţia Ultima Redută 1947, înfiinţată de suporterii CSA Steaua, cere UEFA să o elimine şi să o interzică pe FCSB în competiţiile europene. De asemenea, fanii CSA cer UEFA să trimită renta anuală destinată unei câştigătoare de Cupa Campionilor către clubul CSA Steaua. 



"Către Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA),

În atenția domnului președinte, Aleksander Čeferin,

Stimate domnule președinte,

În calitate de reprezentanți ai suporterilor Steaua București, asociația Ultima Redută 1947 dorește să vă informeze cu privire la hotărârile judecătorești prin care Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a câștigat în instanță drepturile exclusivității asupra mărcii, numelui și palmaresului asociate cu secția de fotbal a clubului.

Aceste hotărâri judecătorești au fost pronunțate de instanțele competente și au confirmat faptul că Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este și a fost singurul deținător legal al palmaresului (1947-1998), brandului și numelui legate de istoria și identitatea clubului de fotbal.

Pe 15 mai 2024, Curtea de Apel a emis motivarea în decizia prin care a stabilit că Clubul Sportiv al Armatei Steaua deține palmaresul din perioada 1947 - 1998 și că FCSB nu are dreptul de a folosi în scopuri comerciale sau sportive palmaresul din intervalul 2003 - 2017.

Justiția a constatat că societatea S.C. F.C. FCSB S.A., înființată de George Becali în anul 2003, se face vinovată de FURT DE IDENTITATE prin folosirea ilegală a numelui, mărcii și palmaresului Steaua București.

Potrivit hotărârilor definitive ale instanțelor judecătorești, scopul societății S.C. FC FCSB S.A. a fost - încă de la înființarea sa în anul 2003 - acela de a beneficia de renumele brandului "Steaua București" prin furt de identitate, adică prin folosirea ilegală a numelui și a mărcii "Steaua București".

Ținând cont de faptul că, în conformitate cu hotărârile judecătorești, S.C. FC FCSB S.A. s-a afiliat și a folosit în mod ilegal numele, marca și palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, vă solicităm să dispuneți măsurile care se impun pentru astfel:

- Rectificarea tuturor statisticilor și informațiilor existente pe site-ul UEFA, prezentarea corectă a palmaresului Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA" București în toate materialele de promovare ale UEFA și în statisticile disponibile pe site-ul uefa.com.

- Acordarea rentei anuale pentru câștigarea Cupei Campionilor Europeni Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

- Excluderea S.C. FC FCSB S.A. din orice competiție europeană.

Apreciem în mod clar angajamentul și respectul UEFA față de principiile de integritate și justiție în fotbal și suntem convinși că veți lua măsurile necesare pentru a asigura respectarea acestor principii", transmite asociaţia Ultima Redută 1947. 

Sursa: Facebook Ultima Redută 1947

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?