Baschet Fără opinii la adresa arbitrajului în SUA! Amenzi acordate de NBA, după o serie de critici la adresa oficialilor

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul echipei Phildelphia 76ers, Nick Nurse, și jucătorul Kelly Oubre Jr au fost amendați de Liga Profesionistă Nord-Americană de Baschet, după ce au criticat o decizie a arbitrilor din cadrul unui meci desfășurat săptămâna aceasta.



Decizie incorectă a arbitrilor. Antrenorul și jucătorul, amendați

Antrenorul echipei Phildelphia 76ers, Nick Nurse, a primit o amendă în valoare de 50.000 de dolari din partea Ligii Profesioniste Nord-Americane de Baschet (NBA). Acesta a criticat cu vehemență o decizie a arbitrilor din cadrul unei partide desfășurate săptămâna aceasta, informează AFP.

Nurse a fost sancționat pentru „urmărire agresivă și violență verbală față de arbitri”, conform unui comunicat al NBA.

Totodată, și jucătorul Kelly Oubre Jr a primit o amendă similară, pentru „violență verbală și gest obscen față de arbitri”, în finalul aceluiași meci.


Acest incident s-a produs în ultimele secunde ale meciului dintre Philadelphia 76ers și Los Angeles Clippers, formația antrenată de Nurse luptând pentru calificarea în play-off. Formația sa, totodată, pierdut la limită partida de miercuri, de pe teren propriu, cu scorul de 107-108.

La finalul meciului, secunzii lui Nurse au intervenit pentru a-l împiedica pe antrenor să-și transmită și mai vehement părerile asupra deciziilor arbitrilor.

De asemenea, și Oubre Jr a fost îndepărtat de coechipierii săi, după ce a făcut un gest obscen către cei trei oficiali. El și-a prezentat, mai apoi, scuzele, scrie Agerpres.

Atât antrenorul, cât și jucătorul le-au reproșat arbitrilor că nu au sancționat un fault comis de unul dintre jucătorii lui Clippers, Paul George, asupra lui Oubre Jr, decizie care putea schimba soarta meciului. Arbitrii meciului de la Los Angeles au recunoscut ulterior că au comis o eroare, conform EFE.

Fără jucătorul său vedetăm, Joel Embiid, accidentat de la sfârșitul lunii ianuarie, Philadelphia 76ers a coborât de pe locul trei până pe poziția a opta în clasamentul Conferinței de Est a NBA, cu un bilanț de 39 de victorii și 34 de înfrângeri.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Baschet




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel