Tenis Fără Sunshine Double pentru Iga! Liderul mondial, învins la Miami în puțin peste o oră

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Liderul WTA, Iga Swiatek, a fost eliminată de Ekaterina Alexandrova în optimile de finală ale turneului de la Miami, în doar două seturi și o oră și 25 de minute de joc.După un meci dificil cu Noskova, Iga părăsește Miami în optimi

Liderul mondial și totodată favorita principală a turneului din Florida, Iga Swiatek, a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Alexandrova (16 WTA), în faza optimilor, în minimum de seturi, scor 4-6 2-6. Meciul dintre acestea a durat doar o oră și 25 de minute de joc.

Swiatek și-a încheiat, astfel, parcursul în cel de-al doilea turneu american, aceasta triumfând la Indian Wells. Cu această înfrângere, poloneza nu atinge obiectivul de a câștiga ambele trofee din cadrul Sunshine Double.

Fără drept de apel pentru Swiatek

La meciurile directe, jucătoarea poloneză conducea cu 3-1, Alexandrova putând să se impună doar într-un meci din anul 2021, din cadrul unei competiții WTA de la Melbourne. Rusoaica a micșorat, astfel, ecartul dintre cele două, câștigând clar partida din optimile Miami Open.

Iga Swiatek a început să aibă probleme încă de la începutul meciului. Aceasta și-a cedat serviciul, astfel dându-i spațiu Alexandrovei să obțină un avantaj de două game-uri în partidă, încă din primele minute de joc.

Cu toate că jocul s-a mai echilibrat în cadrul primului set, fiecare dintre sportive câștigând pe propriul serviciul, Iga Swiatek nu a mai putut să recupereze diferența realizată cu ajutorul break-ului, rusoaica profitând de avantaj și încheind prima manșă cu un game alb. 

În setul secund, însă, lucrurile au stat și mai mult în favoarea rusoaicei. Iga Swiatek a reușit să își facă primul serviciu, ca mai apoi Alexandrova să câștige nu mai puțin de cinci game-uri consecutive. Victoria clară din optimile de la Miami a rusoaicei se observă analizând punctele câștigate de poloneză, care nu a reușit să atingă mai mult de șase puncte.

Ekaterina Alexandrova a încheiat scurt meciul din Florida și s-a calificat în sferturile de finală, adversara sa de acolo fiind Jessica Pegula (5 WTA) și totodată a cincea favorită a turneului, care a trecut în două seturi de compatrioata sa, Emma Navarro (20 WTA), cu scorul de 7-6(1) 6-3.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel