Superliga Romaniei FC Botoşani - Dinamo, rezultat final. "Câinii" nu scapă de blestem. Gol încasat în prelungiri

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

FC Botoşani şi Dinamo se înfruntă în etapa a şasea din playout, într-un adevărat derby pentru salvarea de la retrogradare. Un meci egal nu ajută niciuna dintre echipe. 



FC Botoşani o învinge pe Dinamo, scor 2-1, şi ajunge la 21 de puncte în Liga 1. Elevii lui Bogdan Andone au egalat la puncte Poli Iaşi şi sunt la doar un punct de FC Voluntari, prima echipă aflată peste linia roşie. 

Repriza II

Min 91: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FC BOTOŞANI. Mailat înscrie pentru 2-1. 

Min 82: Patriche scapă de eliminare. Abia atenţionat de arbitru cu cartonaş galben pentru un fault la Şeroni, Patriche pune talpa tare la o contră, dar George Găman nu vede faza. 

Min 56: Patriche trage din careu peste poartă. Ocazie mare pentru Dinamo. 

Min 55: David şutează pe colţul scurt, dar Golubovic prinde sigur. Fusese oricum offside. 

Min 45: A început a doua repriză. La FC Botoşani a intrat Zoran Mitrov pe teren, în locul lui Benzar, accidentat de Abdallah în finalul primei părţi. 

Repriza I

Este 1-1 la pauza meciului. 

Min 48: Cartonaş roşu pentru Abdallah, omul care a ratat şi un penalty. Fault cu talpa ridicată făcut de atacantul lui Dinamo. Benzar a fost cel lovit cu talpa în figură de Abdallah. Ambulanţa a intrat pe teren. 

Min 46: GOOOOOOOOOOOOOOOOOL DINAMO. Selmani înscrie cu o scăriţă superbă peste Ducan. 

Min 45: S-au dat 8 minute de prelungiri pentru această repriză. 

Min 31: Bogdan Andone, antrenorul lui FC Botoşani, este eliminat după ce a protestat vehement la un out. 

Min 29: Abdallah ratează de la punctul cu var şi scorul rămâne 1-0 pentru FC Botoşani. 

Min 26: George Găman e chemat la VAR să revadă faza. Dar arbitrul îşi menţine decizia. 

Min 24: Penalty pentru Dinamo. Patriche şi Ţigănaşu s-au ciocnit în careu, iar arbitrul George Găman a dictat lovitură de la 11 m. 

Min 13: Enzo Lopez a recuperat o minge la marginea careului din picioarele lui Velkovski, centrează în faţa porţii, iar Gabriel de Moura îşi trimite mingea în propria poartă. 

Min 5: Primul şut spre poartă îi aparţine lui Ţigănaşu, de la FC Botoşani. Fără probleme pentru Golubovic. 

Min 1: A început meciul. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dinamo are 20 de puncte în campionat şi se află pe locul 14, care asigură momentan prezenţa la baraj. De cealaltă parte, FC Botoşani are cu 2 puncte mai puţin decât Dinamo, doar 18, şi este penultima în campionat, pe loc direct retrogradabil. 

Antrenorul câinilor, Zeljko Kopic, a prefaţat partida şi spune că elevii săi trebuie să fie atenţi, pentru că FC Botoşani a avut multe meciuri bune în ultima perioadă. 

"Este un meci important cu FC Botoşani. Este o echipă care a făcut meciuri bune în ultima perioadă, a obţinut rezultate pozitive, aşa că ne aşteaptă un joc greu. Pentru noi în etapa trecută a fost un moment greu când am fost egalaţi în prelungiri de Craiova, chiar dacă am controlat partida. Nu e uşor să primeşti gol în prelungiri, dar am analizat situaţia şi ne-am pregătit bine pentru meciul de mâine. S-a întâmplat şi cu Petrolul, şi cu Oţelul, şi acum, cu Craiova, însă de fiecare dată situaţia este diferită. Ne-a lipsit concentrarea, nu am comunicat în acele momente în apărare. De aceea consider că e nevoie să fim mai concentraţi şi mai atenţi pe finalurile de meci. Jucătorii în acele momente trebuie să îşi asume responsabilitatea şi să se apere mai bine. Nu am senzaţia că echipei îi e frică de prelungiri, jucăm un fotbal bun. Dacă ne era frică, nu aveam ocazii. Dar noi la 1-0 cu Craiova puteam să mai marcăm", a precizat tehnicianul "câinilor". 

Bogdan Andone: Trebuie să facem totul pentru a câştiga 

"Un nou meci important. Suntem obișnuiți, practic toate meciurile au fost la fel pentru noi în această primăvară. Vreau să le mulțumesc din suflet și să îi rog să fie și mâine în număr cât mai mare alături de noi pentru că avem nevoie foarte mare la meciul de mâine să îi simțim în spatele echipei, să îi simțim alături de noi și sunt convins că împreună vom reuși. 

Un joc cu o echipă bună, cu calitate foarte bună, o echipă care este într-o situație similară cu noi, dar trebuie să ajungem la ora jocului concentrați, motivați, proaspeți din punct de vedere fizic și mental. Și e clar că trebuie să facem totul pentru câștiga jocul", a declarat Bogdan Andone. 

Meciul va fi livetext pe DC Sport de la ora 19:30. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel