Fotbal FC U Craiova are un nou antrenor. Cine va lupta pentru a readuce echipa din Bănie în SuperLiga

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Retrogradată direct în cea de-a doua ligă de fotbal la finalul actualului sezon, FC U Craiova a trecut prin schimbări majore în toate departamentele clubului, făcând anunțul venirii unui nou tehnician.



Mititelu începe procesul de revenire în Superliga

Adrian Mititelu, patronul echipei FC U Craiova 1948, a făcut „curățenie”, după ce fotbaliștii au retrogradat din SuperLigă, despărțindu-se de șapte fotbaliști și doi antrenori, Gabriele Aldegani și Florin Drăgan.

Jucătorii de la FC U Craiova care au părăsit formația olteană sunt Vlad Achim, Benjamin Van Durmen, Yassine Bahassa, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix, Matheus Mascarenhas, dar și Aurelian Chițu.

Se pare că anunțul făcut de Mititelu despre pregătirea pentru revenirea în primul eșalon de fotbal ia contur, oltenii aducând un antrenor care a mai condus formația din Bănie, în urmă cu doi ani.

„O să anunțăm zilele următoare care este viitorul echipei. Deocamdată, este un șoc. Am pus mult suflet, mulți bani, suntem îngenuncheați acum. Suntem într-un moment foarte greu, de cotitură. Nu a fost ușor să ajungem aici. Le spuneam și suporterilor că nu e ușor să rămâi în Liga 1. Uite că o echipă cu un asemenea lot părăsește Superliga. Nu lotul contează. Contează și el, dar dacă nu e bine administrat, și dacă ai mai multe vedete decât jucători care muncesc, care trag, e nasol. Au fost multe greșeli sezonul ăsta. Nu pot să zic principala greșeală.

Nu vreau să mă joc cu cuvintele. Au fost multe. Eu sunt vinovatul numărul 1, pentru că toate deciziile au fost ale mele, și am făcut greșeli după greșeli. Suporterii au tot dreptul să mă înjure, să mă blameze. Dar fără atacuri la familie. Nu mi-e teamă. Mai suporter decât mine nu e nimeni. Dacă în 2011 nu am fost vinovat și m-au retrogradat cu japca, acum totul a ținut de mine. Am dormit în post. Am crezut că valoarea individuală a unor jucători e suficientă pentru a evita o astfel de rușine”, declara Adrian Mititelu, în urmă cu două săptămâni.

„Nu vom ceda. Vom reveni rapid în Superligă”, a fost mesajul lui Adrian Mititelu pe Facebook, din urmă cu o săptămână.

Marius Croitoru, noul tehnician al FC U Craiova

„Bine ai revenit, Marius Croitoru!

Marius Croitoru este noul antrenor principal al FC U 1948. Acesta a mai antrenat echipa în perioada 23 iunie 2022 - 10 octombrie 2022. El a semnat un contract valabil pentru 2 ani.”, a fost mesajul oficial al clubului, pe pagina de Facebook.

Antrenorul în vârstă de 43 de ani a mai condus echipa olteană în perioada 23 iunie 2022 – 10 octombrie 2022.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?