Superliga Romaniei FCSB învinge Petrolul, dar nu impresionează. "Câştigă doar pentru că adversarului îi este frică"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FCSB a câştigat meciul contra celor de la Petrolul, în etapa 29 a Superligii, cu 1-0, după un autogol. Însă nu a impresionat, iar roş-albaştrii sunt atenţionaţi că mai au de lucrat la atitudine. 



Singurul gol al meciului a fost marcat în propria poartă de Bogdan Ţicu, însă a fost suficient pentru ca FCSB să se desprindă şi mai mult de urmăritoarele din Liga 1. Roş-albaştrii sunt acum la 13 puncte de Rapid, care are un meci mai puţin disputat. Basarab Panduru spune că singurul motiv pentru care FCSB a învins Petrolul a fost frica adversarilor. 

"FCSB a câştigat cu minim de fotbal. Au ajuns la un nivel la care FCSB câştigă meciurile doar pentru că adversarului îi este foarte frică de ei. Eu nu credeam că Petrolul este atât de slabă. Petrolul, dacă a încercat să facă ceva, a încercat din minutul 88 încolo. Adică ce a jucat Petrolul acasă cu FCSb şi ce a jucat aici, până în minutul 88? Aveai impresia că au venit în costume, cu cravată la gât, şi le era frică să nu murdărească costumul. 

Nu ştiu de ce joacă atât de slab. Nici unul dintre jucătorii de sub 21 de ani nu au ajutat echipa cu absolut nimic", a declarat Basarab Panduru la Orange Sport. 

Emil Grădinescu îi avertizează pe elevii lui Charalambous

La capitolul atitudine, însă, FCSB a lăsat de dorit, avertizează Emil Grădinescu. 

"În mare măsură, sunt de acord. Cred, totuşi, că a început mai devreme Petrolul să joace. Au controlat clar de prin minutul 80, de atunci au început să dicteze ce se întâmplă pe teren. Dar nu înţeleg atitudinea asta a FCSB-ului. Eşti pe primul loc, joacă mă. Ţine mingea sus acolo. Ca să eviţi situaţii de faze fixe, de ocazii ale adversarului. În situaţiile în care ai cinci-şase jucători în careul tău care aşteaptă centrarea, nici nu poate fi vorba de ocazii, mingea poate să intre. Scopul scuză mijloacele, eu ştiu asta... Dar eu mă uit în urmă şi văd o mulţime de meciuri ale FCSB-ului care s-au terminat prost. Atitudinea a fost aceeaşi. Au avut 2-0 la Ploieşti, au zis că s-a terminat meciul şi au fost egalaţi la ultima fază. 

Adversarilor le e frică de forţa de joc potenţială a FCSB-ului", a declarat şi Emil Grădinescu. 

Şi Florin Pârvu, antrenorul ploieştenilor, s-a declarat surprins de tactica celor de la FCSB. 

"Începând de la jumătatea reprizei a doua au început să tragă de timp. M-au surprins foarte tare, poate e strategia lor, au jucat la rezultat. Am fost surprins că au tras de timp acasă la ei. Puteam face mai mult, am încercat în repriza a doua. Situațiile poate nu au fost concrete, dar modul în care ne-am prezentat a fost unul care ne-a dat speranțe că puteam marca", a declarat Florin Pârvu după meci.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?