Superliga Romaniei FCSB mai are nevoie de un punct pentru a lua titlul, dar Charalambous vrea victoria cu Farul

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

FCSB este la un singur punct distanţă de a sărbători titlul cu numărul 27. Ar fi primul succes intern după 9 ani. Cu toate astea, Elias Charalambous a anunţat că îşi doreşte victoria în faţa propriilor suporteri. FCSB are 11 puncte avans faţă de Farul Constanţa, ocupanta locului secund, cu 4 etape înainte de final. Un singur punct le-ar fi suficient roş-albaştrilor pentru a-şi asigura matematic titlul. Echipa lui Elias Charalambous înfruntă chiar Farul Constanţa în etapa a şaptea din playoff. 

"Suntem în faţa unui nou meci în play-off, jucăm pe teren propriu cu o echipă care a avut rezultate excelente în play-off, asemănătoare cu rezultatele echipei mele. Sunt sigur că va fi un meci frumos. Obiectivul nostru este să câştigăm cele trei puncte şi să câştigăm campionatul pentru că ştim că o putem face câştigând în acest meci. A fost obiectivul nostru de la începutul campionatului şi sper ca toate lucrurile să meargă bine şi să ne bucurăm la finalul meciului. Există o mare motivaţie în club, fiecare dintre noi aşteaptă titlul de campion, dar până când nu îl vom obţine matematic nu vom sărbători. Totul se va sfârşi atunci când matematic vom fi campioni şi sper că acest moment să vină cât mai curând. Nu avem un plan cum să sărbătorim acest titlu, toate vin la timpul lor. Nu există petrecere, facem pas cu pas şi dacă vom câştiga acest campionat avem timp să sărbătorim. Dar nu este momentul acum", a declarat Charalambous.

Charalambous vrea victoria

"La fiecare meci obiectivul este să câştigăm. Dacă ne propunem să obţinem un rezultat de egalitate, e posibil să pierdem meciul. De aceea obiectivul nostru este să câştigăm acest meci. Va fi foarte greu, repet asta, pentru că Farul este o echipă foarte bună. Gândim pozitiv, jucăm acasă, în faţa propriilor fani, sper să avem din nou un stadion plin. Trebuie să avem un stadion plin la acest meci. Este un bun moment să facem lucrurile aşa cum trebuie", a spus acesta.

Charalambous consideră că partida de sâmbătă nu trebuie tratată ca pe o răzbunare pentru titlul pierdut sezonul trecut chiar în faţa echipei pregătite de Gheorghe Hagi: "Eu nu vorbesc de răzbunări, înţeleg că am pierdut anul trecut campionatul în faţa lor, dar este un meci diferit. Nu îmi place să mă întorc în trecut. Ne interesează doar ceea ce sunt va întâmpla la meciul de mâine".

Antrenorul FCSB a afirmat, totodată, că Hagi are jucători foarte buni în echipă şi că elevii săi nu îşi vor concentra atenţia doar asupra unuia dintre adversari.

"Îl respect foarte mult pe domnul Hagi, are jucători cărora le place să joace fotbal Şi nouă ne place să jucăm cu astfel de echipe. Avem multe meciuri disputate cu Farul, îi cunoaştem foarte bine. Nu sunt foarte multe lucruri pe care nu le ştim. De ambele părţi cred că totul este clar, despre cum trebuie să jucăm. Toţi jucătorii sunt periculoşi la Farul, nu ne putem concentra pe un singur jucător, mai ales când jucăm cu Farul. Au foarte mulţi jucători de calitate, îşi creează foarte multe ocazii şi nu este doar un singur jucător care marchează", a mai spus Charalambous, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel