Superliga Romaniei FCSB, mesaj pentru "eroii de la Sevilla". 38 de ani de când Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FCSB a transmis un mesaj eroilor de la Sevilla, echipei Stelei Bucureşti care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. 



"Marți, 7 mai, se împlinesc 38 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc.

În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua București intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni (actuala UEFA Champions League), într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de departajare consecutive, iar trofeul ajungea la București.

Pentru această uriașă performanță, clubul nostru le aduce un omagiu și le mulțumește acelor mari fotbaliști pentru contribuția extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!", au scris cei de la FCSB pe Facebook. 

Helmuth Duckadam, interviu pentru DC Sport despre marea performanţă a Stelei 

"A fost cu siguranţă cea mai mare performanţă a fotbalului românesc. (n.r. Steaua '86 a fost generaţia de aur) Pentru că noi am câştigat. Noi eram o echipă care se formase deja, nucleul era format deja. Noi, cu un an înainte, câştigasem Cupa şi campionatul, am jucat în Cupa Cupelor cu AS Roma, am pierdut cu 1-0 la Bucureşti şi făcusem 0-0 la Roma. Era o echipă foarte puternică a celor de la AS Roma, dar se vedea că şi noi suntem puternici. 

După părerea multora, calificarea în finală a fost mai simplă ca acum, pentru că erau mai puţine jocuri. Pe de o parte, aşa e. Dar atunci se numea Cupa Campionilor, deci jucau doar campioanele în competiţie. Chiar astăzi vorbeam cu cineva şi îmi spunea că nu au jucat echipele englezeşti. Nu aveau cum să joace, cel mult campioana. Atunci parcă Wolverhampton câştigase, şi nu a participat (n.r echipele din Anglia erau interzise în cupele europene după tragedia de la Heyssel). Dar în rest au jucat Barcelona, Bayern Munchen. Să ne uităm doar la ce diferenţă a câştigat Barcelona atunci campionatul în Spania faţă de Real Madrid. 

Am jucat cu echipe puternice, mai puţin poate primul joc cu Vejle Boldklub (n.r. scor 2-5). După aia am jucat cu echipe care erau campioane. Cu Honved Budapesta, care avea vreo 6-7 internaţionali maghiari, cu Kuusysi Lahti, cu care am câştigat foarte greu. De Anderlecht ce să mai spunem? Avea vreo 14 internaţionali. Ăla a fost cel mai bun joc al nostru, returul de la Bucureşti, acel 3-0. 

La finala cu Barcelona am mers cu gândul de a încerca să arătăm că ştim fotbal. Nu cred că se gândea cineva că putem câştiga pe teren spaniol, contra campioanei Spaniei", a declarat Helmuth Duckadam. 

CITEŞTE INTERVIUL COMPLET AICI

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?