Superliga Romaniei FCSB nu va sărbători titlul la finalul meciului cu Rapid, chiar dacă va ieşi matematic campioană. LPF vorbeşte de respect pentru competiţie şi adversari

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FCSB este 99% campioana Ligii 1 în acest sezon, însă nu va fi primi trofeul la finalul meciului cu Rapid nici dacă va fi matematic câştigătoarea titlului. Decizia aparţine LPF. 



Justin Ştefan, secretar general al LPF, a vorbit despre respect pentru competiţie şi adversari şi a anunţat şi când va primi FCSB trofeul de campioană a Ligii 1. 

"În măsura în care matematic se va putea stabili că FCSB este campioană, festivitatea de premiere se va ține la meciul cu CFR Cluj din etapa a 9-a. Nu poți să decernezi titlul în mijlocul play-off-ului, ar fi lipsă de respect față de competiție. Nu e normal. În măsura în care FCSB va fi campioană matematic, ceremonia de decernare va avea loc la ultimul meci de pe teren propriu", a declarat Justin Ştefan pentru Fanatik

FCSB conduce clasamentul Ligii 1, cu 44 de puncte, 13 mai multe decât ocupanta locului secund, CFR Cluj. Rapid este la 16 puncte în spatele liderului. Dacă FCSB va învinge pe Rapid în etapa a 5-a din playoff, iar CFR Cluj şi Universitatea Craiova se încurcă în meciurile pe care le au de disputat, atunci FCSB va deveni matematic campioană cu 5 etape înainte de finalul campionatului. 

Adrian Şut şi Ştefan Târnovanu se gândesc deja la titlu 

"Ne simțim mândri, dar mai avem puțin de jucat și trebuie să câștigăm și meciul următor pentru a fi cu adevărat campioni. Cred că într-un derby nu mai contează nimic. Forțele sunt egale și nu mai contează forma pe care o ai înainte de acel meci. Cred că va fi o partidă dificilă, cu un adversar bun și trebuie să câștigăm. Nu avem nicio revanșă de luat în fața lor, suntem pe primul loc și cred că asta este cel mai important. Noi sperăm să devenim campioni cât mai repede, poate chiar după etapa aceasta”, a declarat Adrian Șut.

"Suntem cu gândul la derby și cu gândul către titlu. Le-am promis suporterilor că vom face tot ce ține de noi să câștigăm în derby, să fim cu încă un pas mai aproape de titlu. Nu suntem deocamdată campioni, mai aveam un meci sau două, mai avem câțiva pași de făcut și trebuie să îi facem. Într-un derby nu prea sunt favoriți, nici locul pe care te afli, nici ce formă ai, în derby sunt alte lucruri care contează, dar cred că plecăm cu prima șansă”, a spus Ștefan Târnovanu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel