Superliga Romaniei "FCSB şi CSA, doi copii din aceeaşi mamă". Un fost jucător din Ghencea trage linie

Data publicării:
Facebook Steaua Bucuresti
Facebook Steaua Bucuresti

Cine este adevărata Steaua Bucureşti? Un fost jucător din Ghencea trage concluziile după conflictul care a divizat suporterii. "Sunt mai multe perspective din care privesc eu situaţia. Odată, eu am trăit în Ghencea. Am crescut acolo ca jucător, am stat în galerie să văd meciurile, şi apoi am jucat pentru echipa mare. Am prins şi perioada Armatei, şi perioada Viorel Păunescu, şi perioada Gigi Becali. Eu nu sunt suporter, privesc din altă perspectivă. 

Eu sunt cel dinăuntru. Pentru mine, Peluza Nord şi Peluza Sud reprezintă Steaua. Tot stadionul striga Steaua, Steaua. La un moment dat, s-au despărţit. Eu, ca om dinăuntru, nu pot să zic că cel de la Peluza Nord reprezintă Steaua şi celălalt nu. Că ei s-au separat, s-au certat, e fix treaba lor. Eu nu m-am certat cu ei. Pentru mine, şi Peluza Nord şi Peluza Sud reprezintă spiritul Stelei. Pentru mine, Ghencea reprezintă leagănul Stelei. Pentru mine, cele două grupări sunt doi copii din aceeaşi mamă. Unul mai mare, unul mai mic. Ăla mai mare e al lui Gigi Becali, ăla mai mic e cel din Ghencea, CSA Steaua. Steaua le spun amândurora. Ce spune justiţia, iarăşi, nu mă interesează. Eu judec din raţiuni personale. 

O mamă creşte un copil, iar la 14-15 ani vine tribunalul şi spune că nu e mama lui biologică. Copilul decide singur cui vrea să îi spună "mama". E o alegere personală. Dacă pentru mine cele două entităţi sunt doi copii din aceeaşi mamă, pentru altcineva poate doar FCSB e Steaua sau CSA e Steaua. E treaba lor. E o situaţie complexă pe care fiecare o judecă din perspectiva lor, şi nu trebuie să fie ură", a declarat Nana Falemi la Un Podcast. 

"E uşor să îl judeci pe Gigi pe banii lui" 

"Gigi Becali a venit ca finanţator la început, adus de Piţurcă sau Păunescu. Avea bani, l-au adus să finanţeze echipa. Legat de implicarea lui... eu nu o să am niciodată un cuvânt negativ de spus la adresa lui Gigi Becali. Mi-a fost şef, m-a plătit cât am jucat la Steaua. Ăsta e felul meu de a fi. Dacă am ceva să îi spun, îi spun personal. Sunt lucruri pe care poate să le facă mai bine, absolut, dar pe de altă parte e uşor să judeci pe banii lui. Nu sunt de acord cu modul în care gestionează situaţia, pentru că sunt şi alţii care bagă mai mulţi bani în alte părţi şi nu fac aşa. Nu ies aşa în faţă", a mai spus Nana Falemi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel