Superliga Romaniei FCSB va juca în echipament alb la derby-ul cu CFR

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

FCSB va primi trofeul de campioană la meciul cu CFR Cluj, de pe Arena Naţională, iar roş-albaştrii nu vor mai fi roş-albaştri. Jucătorii lui Elias Charalambous vor purta tricouri albe. Anunţul a fost făcut de Mihai Stoica, managerul celor de la FCSB. 

"Vom juca într-un echipament alb noi, da. E un meci special şi echipamentul ăsta era al treilea de anul ăsta, e foarte frumos şi ne-a părut rău că am putut juca doar o singură dată, la Oradea.

Nu e ciudat. Şi cea mai mare echipă din toate timpurile din România a jucat în alb când a făcut performanţă. Doar aşa s-a nimerit acum la noi. Şi tricourile de campioni sunt albe şi ne-am gândit să jucăm în el, că e foarte frumos", a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Acesta a făcut referire la Steaua Bucureşti, care în 1986 a jucat în tricouri albe în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona, câştigată la loviturile de departajare.

"A fost cu siguranţă cea mai mare performanţă a fotbalului românesc. (n.r. Steaua '86 a fost generaţia de aur) Pentru că noi am câştigat. Noi eram o echipă care se formase deja, nucleul era format deja. Noi, cu un an înainte, câştigasem Cupa şi campionatul, am jucat în Cupa Cupelor cu AS Roma, am pierdut cu 1-0 la Bucureşti şi făcusem 0-0 la Roma. Era o echipă foarte puternică a celor de la AS Roma, dar se vedea că şi noi suntem puternici. 

După părerea multora, calificarea în finală a fost mai simplă ca acum, pentru că erau mai puţine jocuri. Pe de o parte, aşa e. Dar atunci se numea Cupa Campionilor, deci jucau doar campioanele în competiţie. Chiar astăzi vorbeam cu cineva şi îmi spunea că nu au jucat echipele englezeşti. Nu aveau cum să joace, cel mult campioana. Atunci parcă Wolverhampton câştigase, şi nu a participat (n.r echipele din Anglia erau interzise în cupele europene după tragedia de la Heyssel). Dar în rest au jucat Barcelona, Bayern Munchen. Să ne uităm doar la ce diferenţă a câştigat Barcelona atunci campionatul în Spania faţă de Real Madrid. 

Am jucat cu echipe puternice, mai puţin poate primul joc cu Vejle Boldklub (n.r. scor 2-5). După aia am jucat cu echipe care erau campioane. Cu Honved Budapesta, care avea vreo 6-7 internaţionali maghiari, cu Kuusysi Lahti, cu care am câştigat foarte greu. De Anderlecht ce să mai spunem? Avea vreo 14 internaţionali. Ăla a fost cel mai bun joc al nostru, returul de la Bucureşti, acel 3-0. 

La finala cu Barcelona am mers cu gândul de a încerca să arătăm că ştim fotbal. Nu cred că se gândea cineva că putem câştiga pe teren spaniol, contra campioanei Spaniei", a declarat Helmuth Duckadam. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel