Formula 1 Felipe Massa, mesaj clar pentru FIA şi Formula 1. Data până la care vrea un răspuns definitiv legat de titlul mondial din 2008. Altfel, cazul ajunge în instanţă

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Carlos Santiago, Pexels
Fotografie de la Carlos Santiago, Pexels

Felipe Massa, fostul pilot al echipei Ferrari, vrea un răspuns clar din partea FIA şi F1 legat de titlul mondial din 2008, despre care spune că l-a pierdut din cauza unei conspiraţii. 



Fostul pilot brazilian Felipe Massa a informat Federaţia internaţională de automobilism (FIA) şi Formula 1 că nu va prelungi termenul limită (15 noiembrie) acordat pentru un răspuns din partea celor două entităţi în privinţa litigiului pentru titlul mondial din 2008, iar apoi îşi va căuta dreptatea în instanţă, transmite Reuters.

Într-un interviu înainte de Marele Premiu al Braziliei, din acest weekend, fostul pilot al echipei Ferrari a spus că aşteaptă să audă un răspuns de la ambele părţi până pe 15 noiembrie şi speră că acesta va fi ceea ce consideră a fi lucrul potrivit.

Massa susţine că în sezonul 2018 de Formula 1 a existat o conspiraţie care l-a împiedicat să câştige titlul mondial.

Iniţial, a fost fixată data de 15 octombrie ca termen limită pentru un răspuns, dar FIA şi F1 au cerut prelungirea termenului limită pentru 15 noiembrie, cu scopul de a finaliza ancheta internă, conform avocaţilor lui Massa. A fost a doua prelungire oferită de avocaţii brazilianului, scrie Agerpres.

Aşteptăm răspunsul lor pentru a vedea dacă acest caz va ajunge în instanţă. În mod logic, nu mai sunt cereri, de acum înainte nu va mai exista ceva de genul 'mai dă-ne o lună'. Aceasta va fi limita şi va trebui luată o decizie, a spus Massa, 42 ani.

Hamilton i-a "furat" titlul la un punct diferenţă



Britanicul Lewis Hamilton a câştigat titlul mondial din 2008, primul din cele şapte ale sale, cu un singur punct avans faţă de Massa. Pilotul Nelson Piquet Jr. (Renault) a dezvăluit în 2009 că i s-a spus să facă un accident în mod deliberat la Marele Premiu de la Singapore.

La acea cursă din 2008, Massa era lider, după ce plecase din pole position, când compatriotul său Nelson Piquet a intrat într-un parapet de protecţie în turul 14. Accidentul a dus la intrarea safety car-ului şi a fost în beneficiul spaniolului Fernando Alonso, colegul de echipă al lui Piquet, care a câştigat cursa. Massa nu a reuşit să obţină niciun punct, după o intrare problematică la boxe. După dezvăluirile lui Piquet din 2009, şefii echipei Renault au fost ulterior suspendaţi.

Massa susţine că acea cursă din Singapore ar fi trebuit să fie anulată, pentru că şefii sportului cu motor ştiau înainte de încheierea sezonului ce s-a întâmplat, dar au preferat o muşamalizare. Două personaje cheie din acea vreme, fostul director de cursă Charlie Whiting şi fostul preşedinte FIA, Max Mosley, au decedat între timp. Iar fostul conducător al Formulei 1, Bernie Ecclestone, are acum 93 de ani.

Preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, care a preluat mandatul la sfârşitul anului 2021, a declarat luna trecută pentru Reuters că a fost contactat de Massa şi că a lăsat problema echipei juridice a FIA. Brazilianul a confirmat că i-a trimis un mesaj, dar a spus că nu a primit niciodată răspuns de la Ben Sulayem.

Cred că FIA ar trebui să protejeze sportul, nu să se protejeze. Lucrul potrivit pentru ei este să se gândească la protejarea sportului, ceea ce nu s-a întâmplat acum 15 ani, a adăugat Massa.

În cazul unei acţiuni în instanţă, Massa speră că va conta pe ajutorul celor de la Ferrari: Cunosc mulţi oameni la Ferrari, toţi mecanicii, inginerii şi fanii sunt de partea mea. Nu există niciun motiv ca Ferrari să nu fie de partea mea. Momentan, acest sprijin nu a avut loc încă, dar cred cu adevărat şi sper că îl voi obţine. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Formula 1




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel