Formula 1 Ferrari domină Marele Premiu al Australiei cu Sainz și Leclerc, în timp ce Verstappen se retrage

Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Carlos Sainz a trecut de campionul mondial Max Verstappen (Red Bull), conducând la dubla Ferrari cu Charles Leclerc în Marele Premiu al Australiei. Dominația lui Verstappen s-a oprit brusc după doar patru tururi, când olandezul s-a retras din cauza unor probleme cu frânele.



Spaniolul a controlat apoi cursa, în timp ce Leclerc l-a depășit pe Lando Norris (McLaren) după primul set de opriri la boxe. Cursa s-a încheiat sub virtual safety car, în urma unui accident suferit de George Russell, relatează BBC Sport.

Urmărind locul șase ocupat de Fernando Alonso (Aston Martin), pilotul Mercedes a pierdut controlul la virajul șase în ultimul tur, accidentul oprindu-i mașina pe lateral, sprijinită în aer de roata stânga-față. Russell nu a fost rănit.

Sainz domină complet

În fața unui număr record de spectatori (452.055 pe parcursul weekendului), Sainz s-a aflat într-o formă excelentă la doar 16 zile după operația de apendicită. Spaniolul l-a urmărit pe Verstappen în primul tur, profitând de o greșeală a acestuia la virajul trei pentru a prelua conducerea.

Problemele lui Verstappen au devenit repede evidente, acesta retrăgându-se după doar patru tururi din cauza frânelor. A fost prima sa retragere în această cursă de peste doi ani.

Sainz a rămas în control deplin, fără nicio urmă de slăbiciune. Spaniolul nu i-a oferit lui Leclerc nicio șansă, controlând cursa de la început până la sfârșit.

O zi bună pentru McLaren, dar nu și pentru Perez


Norris nu a putut rivaliza cu Ferrari, dar a fost totuși un weekend solid pentru McLaren. Același lucru nu se poate spune despre Perez, care s-a plâns de decizia Red Bull de a-l menține prea mult pe pistă în primul stint. Mexicanul a reușit să treacă de Russell și Alonso, dar nimic mai mult.

Accidentul lui Russell a însemnat că Mercedes părăsește Australia fără puncte, promovându-l pe Lance Stroll (Aston Martin) pe locul șapte, înaintea lui Yuki Tsunoda (Red Bull) și a piloților Haas, Nico Hulkenberg și Kevin Magnussen.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Formula 1




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel