Liga Campionilor Finala Ligii Campionilor din 2026 are loc lângă România. UEFA a anunţat stadioanele următoarelor finale

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

UEFA a anunţat deja unde se vor disputa finalele Ligii Campionilor în sezoanele următoare. În 2026, meciul pentru cel mai râvnit trofeu din fotbalul european se va desfăşura lângă ţara noastră. "Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit astăzi la Dublin, înaintea finalei UEFA Europa League și a stabilit stadioanele care vor găzdui viitoarele final ale Champions League, Women’s Champions League, Europa League și Conference League.

UEFA Liga Campionilor

2026: Budapesta, Puskás Aréna

2027: Decizie suspendată până în septembrie, sub rezerva transmiterii de către Federația Italiană de Fotbal a informațiilor privind planurile de renovare a stadionului San Siro din Milano.

UEFA Europa League

2026: Istanbul, Beşiktaş Park

2027: Frankfurt, Stadion Frankfurt", se arată în comunicatul UEFA, transmis de FRF. 

România a vrut să găzduiască finala Europa League, dar nu a fost aleasă

"FRF s-a înscris în această cursă cu candidatura Arenei Naționale pentru găzduirea Finalei UEFA Europa League în 2026 sau 2027. Bucureștiul a fost devansat de Istanbul și de Frankfurt. Federația Română de Fotbal va face eforturi să deruleze proiectele antamate cu ocazia candidaturii în direcțiile Fotbal, Business, Comunitate, Sustenabilitate și Inovație. Acestea formează platforma prin care contribuim la dezvoltarea cluburilor de fotbal din România. De asemenea, FRF va continua să candideze pentru găzduirea unor importante competiții fotbalistice internaționale. Următorul turneu organizat în România este UEFA EURO U19 din 2025", se mai arată în comunicat.

UEFA Conference League

2026: Leipzig, RB Arena

2027: Istanbul, Beşiktaş Park

UEFA Women’s Champions League

2026: Oslo, Ullevaal Stadion

2027: O nouă procedură de licitație va fi deschisă, deoarece Germania a fost deja desemnată pentru finale în 2026 și 2027 și, prin urmare, oferta de la Stuttgart nu a putut fi luată în considerare.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel