Canotaj Finalele Campionatelor Europene de canotaj din Ungaria, pline cu sportivi români. Ce canotori s-au calificat

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Federaţia Română de Canotaj
Facebook Federaţia Română de Canotaj

Țara noastră a calificat direct în finalele pentru medalii șase echipaje din totalul de 13 formații cu care participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged, Ungaria, în urma curselor de joi.Canotorii români confirmă rezultatele excelente din anul 2023

La dublu rame feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au câștigat seria a doua (07:05.52), cu un avans de circa opt secunde și vor evolua în Finala A.

În proba feminină de patru rame, echipajul alcătuit din Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș s-a clasat pe locul secund în cursa preliminară (06:32.91), la peste patru secunde de Marea Britanie.

La patru rame masculin, Andrei Mândrilă, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Ciprian Tudosă au încheiat pe locul secund seria a doua (05:55.17), la mai puțin de o secundă de Italia, urmând să evolueze în Finala A.

La dublu vâsle feminin, categorie ușoară, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc vor evolua în Finala A după au câștigat prima serie (06:53.73) cu un avans de nouă secunde față de Italia.

În proba masculină de 8+1, România (Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu) a ocupat locul secund în cursa preliminară (05:30.08), la mai puțin de două secunde de Marea Britanie.

La feminin, România (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria-Ștefania Petreanu) a încheiat pe prima poziție cursa preliminară (06:01.17), cu un avans de circa o jumătate de secunde față de Marea Britanie.

Se joacă și în semifinale

Alte trei echipaje vor evolua în semifinale. La dublu rame masculin, Florin Arteni și Florin Lehaci au câștigat seria a doua (06:26.56), cu un avans de opt secunde față de Croația. În proba masculină de dublu vâsle, Andrei Cornea și Marian Enache au încheiat pe locul secund seria a doua (06:11.52), la 30/100 de Germania. La schiff simplu masculin, Mihai Chiruță a fost al doilea în seria a doua (06:59.49), la circa patru secunde de grecul Stefanos Ntouskos.

Patru bărci, vor lua startul în recalificări. Campioanele olimpice la dublu vâsle feminin, Ancuța Bodnar și Simona Radiș, au pierdut prima cursă după multă vreme, terminând pe locul secund în seria a doua (06:52.93), la mai bine de o secundă de Norvegia (06:51.81).

La schiff simplu feminin, Andrada Moroșanu a fost a treia în prima serie (07:34.38), la aproape două secunde de locul al doilea, care s-a calificat direct în Finala A.

La patru rame feminin, România (Mariana Dumitru, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu, Mădălina Moroșan) a ocupat locul al patrulea (06:28.18), la mai bine de zece secunde de Ucraina, ocupanta primei poziții.

La masculin, România (Cristian Nicoară, Bogdan Băitoc, Florin Horodișteanu, Ioan Prundeanu) a fost de asemenea a patra în serie a doua (05:43.55), la aproape cinci secunde de locul al doilea, ocupat de Italia, care s-a calificat în Finala A.

La ediția 2023 a Campionatelor Europene, desfășurată la Bled (Slovenia), România a câștigat șase medalii, dintre care cinci de aur și una de argint, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Canotaj
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel