Fotbal international Finanţele clubului FC Barcelona, "sub observaţie"

Data publicării:
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

FC Barcelona nu scapă de problemele financiare. 



FC Barcelona "rămâne sub observaţie", dar a ieşit dintr-o situaţie financiară critică, a declarat miercuri Eduard Romeu, vicepreşedinte al campioanei Spaniei, responsabil cu afacerile economice, citat de AFP.

"Rămânem sub observaţie, ne-am redresat şi ştim cum să ieşim din asta, dar nu ne putem pierde pe drum", a explicat oficialul catalan, când a prezentat bugetul pentru sezonul trecut şi cel pentru sezonul viitor într-o conferinţă de presă.

Barca a înregistrat un profit de 304 milioane de euro pentru sezonul 2022-2023, mai mare decât previziunile clubului catalan, care caută să-şi consolideze situaţia financiară.

Pentru sezonul curent, clubul se aşteaptă la un profit de 11 milioane de euro înainte de impozite, graţie mai ales reducerii masei salariale după despărţirea în această vară de jucători importanţi ca Sergio Busquets şi Jordi Alba, plecaţi la Inter Miami, sau francezul Ousmane Dembele, ce a semnat cu PSG.

Eduard Romeu a subliniat că prioritatea clubului blaugrana este "îmbunătăţirea capitalurilor proprii, în special în ceea ce priveşte investitorii, şi abordarea în continuare a datoriilor".

Ca parte a respectării fair-play-ului financiar, Liga spaniolă de fotbal exercită un control strict asupra cheltuielilor cluburilor pentru salarii şi transferuri de jucători. Ea a decis pe 14 septembrie să reducă plafonul de cheltuieli al Barcei, stabilit acum la 270 de milioane de euro. Acest plafon se referă la salariile jucătorilor şi staff-ului, la costurile de amortizare a transferurilor, onorariile agenţilor, bonusuri etc, scrie Agerpres. 

Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: fair play fc barcelona finante




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel