Stiri Fiul fostului ministru al Sportului, Eduard Novak, operat după un accident la ciclism/ Foto

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Eduard Novak
Facebook Eduard Novak

Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, Eduard Carol Novak, a avut nevoie de intervenţia medicilor după un accident la ciclism. Fostul ministru al Sportului spune că fiul său a fost lovit de o maşină pe DN 12, în timpul antrenamentului, din cauza unui şofer agresiv. Acesta face apel la o campanie de conştientizare a şoferilor pentru ca bicicliştii să fie şi ei respectaţi în trafic. 

"Ciclismul în România e sport extrem. Azi, în Edvard, cu care eram ieșiți la antrenament, a intrat o mașină.

Din fericire a scăpat doar cu o mică intervenție chirurgicală. Acum câțiva ani, Edmond a pățit același lucru. Drumurile din România sunt extrem de periculoase, șoferi nervoși, condus agresiv, grijă zero pentru partenerii de trafic. Pentru că asta suntem. Parteneri de trafic, ar trebui să împărțim șoselele cu bicicliști, motocicliști, dar nu o facem.

Cum să faci performanță în condițiile în care nu numai că nu ai unde să te antrenezi, nu ai bani de echipamente dar mai îți riști și viața, mi-e greu să înțeleg.Autoritățile sunt fericite când medalii ajung acasă, dar sportivii, iată, sunt victimele haosului de pe șoselele din țară.

Poate că e momentul în care poliția rutieră pornește o campanie de informare și conștientizare pentru șoferi. Sunt gata să ajut, să particip, să fac tot ce pot omenește ca cei care fac ciclism de performanță, ca hobby sau de nevoie să nu mai fie numiți “donatori”.

PS. S-a întâmplat pe DN12, nu pe autostradă", a scris Eduard Novak pe Facebook. 

Foto: Facebook Eduard Novak

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel