Jocurile Olimpice Fiul lui Ion Țiriac îl contrazice pe David Popovici: „Proiecte sportive în curs și realizate de 180 de milioane de euro”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Campionul olimpic a tras un semnal de alarmă privind lipsa infrastructurii sportive din țara noastră, explicând modul în care se antrenează pentru a atinge cele mai înalte performanțe.



După ce proaspătul campion olimpic și medaliat cu bronz David Popovici a explicat probleme și lacunele pe care le întâmpină sportivii români din lipsa infrastructurii, fiul afaceristului Ion Țiriac, Alexandru Ion, a ținut să dezvăluie suma investită de familia sa și Fundația Țiriac în proiecte care privesc investiții în sport, care ating 180 de milioane de euro.

„Proiecte sportive în curs şi realizate de 180 de milioane de euro în ultima perioadă. Vorbim aici doar despre cele din domeniul sportiv făcute de Ion Țiriac, Fundaţia Țiriac şi partenerii noştri fideli! Cu regret îmi dau seama că nu este de ajuns. O să muncim mai mult... mult mai mult şi mai sârguincios”, a fost mesajul lui Alexandru Țiriac, postat pe contul său de Instagram.

CITEȘTE ȘI Chinezii îl apără pe adversarul lui Popovici, Pan Zhanle, acuzat că a trișat în proba de 100 metri liber! Aluzii la înotătorul american Michael Phelps

Discursul lui David Popovici, după reușitele de la Paris

Campion olimpic la 200 metri liber și medaliat cu bronz la proba de 100 metri liber, Popovici a ținut să explice lipsa condițiilor și a infrastructurii sportive din România, transmițând un mesaj tuturor politicienilor români care se bucură de reușita sa.

„N-aș spune (n.r. - că sunt) un miracol, însă... în condițiile în care i-am întrecut pe britanici, pe americani, pe australieni, la 200 metri, pe toate aceste nații care au condiții infinit mai bune decât ale noastre...au bazine să-și pună și-n cap! Au toată infrastructura de care au nevoie, au absolut orice.

Centre de pregătire peste centre de pregătire, deci în condițiile astea, eu mă antrenez la „Lia Manoliu”, în același bazin în care am învățat să înot, la patru ani. De-asta sunt bronzat așa, cu urmele de ochelari, pentru că înot acolo în aer liber. Iar în timpul iernii, de exemplu, că tot vorbeam despre condiții, când e frig afară, pentru că bazinul din interior, de foarte mult timp, se promite că se va face ceva, dar nu se începe niciodată nimic, când e frig afară, noi ne antrenăm într-un balon. Dacă o persoană obișnuită intră și stă trei minute, simte că se sufocă. În condițiile alea ne antrenăm noi, dar cred că se poate!

Sunt puțini cei care excelează cu adevărat în România la sporturi, însă alături de condițiile pe care le avem, trebuie să facem ce putem. Acum, că am zis despre condițiile pe care le avem - nu numai noi înotătorii - ci sportivii, în general, în țară, poate se va schimba ceva... Nu se va schimba ceva doar dacă vorbim despre asta! Trebuie să se facă, într-adevăr, presiuni, să li se aducă la cunoștință tuturor oamenilor care se ocupă de așa ceva.

Trebuie să ne punem pe treabă, pentru că avem un campion olimpic din an în Paște în ultima vreme. Mă bucur că am reușit să fiu eu. Asta am făcut pentru mine, pentru țară, pentru toată lumea, însă mi-ar plăcea să avem din ce în ce mai multe medalii, mi-ar plăcea să fie mai mult de trei oameni calificați la Jocurile Olimpice pentru înot...avem o delegație destul de mare de sportivi la Jocurile Olimpice. Însă te uiți la alte multe țări care au la fel sau mai puțini locuitori decât noi și sunt triplu, cvadruplu, pentru că se investește mai mult în sport, sportul e considerat mai important și nu degeaba sunt și țări mai dezvoltate decât noi! Așa că, pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport.

Și acesta e un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta, dar la un moment dat, mesajul se blochează pe undeva. Așa că trebuie să facem ceva, pentru că vedeți toate reacțiile oamenilor obișnuiți care se uită la televizor, oamenilor din funcții înalte, toată lumea e fericită! Toată lumea se bucură, dar hai să ne bucurăm mai des! De ce nu?! Hai să avem mai mulți campioni olimpici, mai mulți medaliați, mai mulți finaliști, mai mulți calificați la JO!”, a spus David Popovici, pentru TVRSport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel