Cupa României Florin Maxim crede în jucătorii săi: „Starea de spirit e bună, au încredere în ei!”

Data publicării:
Captură video conferinţă de presă
Captură video conferinţă de presă

Antrenorul echipei Corvinul Hunedoara, Florin Maxim, a afirmat că formația sa este pregătită să joace finala Cupei României, pe care o va disputa miercuri, cu Oțelul Galați.



Florin Maxim: „S-a creat această emulație în jurul echipei!”

Antrenorul Corvinului are încredere în elevii săi și crede că poate câștiga Cupa României. Maxim a declarat că formația transilvăneană, deseori denumită drept „senzația” sezonului actual datorită succesului istoric de a accede în ultimul act al acestei competiții, a creat un val de susținere în comunitatea hunedoreană.

„Eu pe unde am mers în țară cu Corvinul nu am simțit o adversitate din partea altor echipe. Corvinul este așa ca un fel de Cenușăreasă a fotbalului românesc. Acum toată atenția este asupra noastră, pentru că de cel puțin 15 ani Corvinul nu mai spunea absolut nimic, evoluam în eșaloanele inferioare, în Liga a IV-a, în Liga a III-a.

Acum s-a creat această emulație în jurul echipei. Pentru comunitate cred că am ridicat cumva nivelul de fericire”, a declarat Maxim, într-o conferință de presă.

Maxim a studiat jucătorii lui Dorinel Munteanu

Tehnicianul echipei de Liga a II-a s-a arătat optimist în ceea ce privește șansele de câștigare a trofeului, chiar dacă va întâlni un adversar din prima divizie de fotbal.

„Am avut încredere în grupul de jucători, am adus cinci jucători de la liga a treia, am dat continuitate jucătorilor și chiar am crezut în obiectivul acesta, pentru că dacă nu îți propui nu ai ce să obții.

Oțelul este o echipă la fel ca a noastră, avem cam același parcurs. Noi am promovat și noi în Liga I, dar nu am avem dreptul să fim acolo. Oțelul e o echipă muncitoare, o echipă agresivă, care nu prea îți lasă timp de respiro. Am studiat-o bine, e o echipă arțăgoasă și cifrele arată asta. Arată bine la multe capitole.

Eu știu că finalele care se joacă, se câștigă și sper ca ora meciului să ne prindă în formă maximă. Suntem bine din punct de vedere medical, am toți jucătorii la dispoziție, am toate amănuntele legate de adversar, starea de spirit e bună, au încredere în ei, în potențialul lor”, a mai spus antrenorul hunedorenilor.

Jucătorii echipei din liga secundă au și o primă promisă din partea primarului orașului: „Prima eu am anunțat-o. După ce am eliminat CFR Cluj, domnul primar a venit în vestiarul băieților și le-a spus că toate sumele încasate în urma meciurilor le vor primi ei. La fel se va întâmpla și acum, nu știu exact suma. Dacă facem un calcul, nu știu, bănuiesc că 10.000 de euro”, a spus Maxim, citat de Agerpres.

Finala Cupei României va avea loc pe Stadionul Municipal din Sibiu, miercuri, 15 mai, de la ora 20:30. În lupta pentru ridicarea cupei se vor înfrunta formațiile Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?