Cupa României Florin Maxim își felicită elevii după succesul din semifinala Cupei României: „Ne-am meritat locul în finală!”

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Antrenorul Corvinului Hunedoara a explicat nivelul de efort depus de către jucătorii săi pentru a accede în finala Cupei României. Succesul de miercuri seară, scor 3-1 în fața celor de la FC Voluntari, reprezintă un moment istoric pentru formația transilvăneană.



Florin Maxim: „Finalele nu se joacă, se câștigă!”

Antrenorul hunedorenilor este, în mod evident, foarte fericit după succesul atins de către elevii săi, în semifinala Cupei României. Maxim a explicat seria de eforturi pe care jucătorii săi le-a depus, pentru a putea să ajungă la performanța unică în istoria clubului de a juca un ultim act într-o astfel de competiție. Mai mult decât atât, tehnicianul transilvănenilor a anunțat că elevii săi vor depune eforturi și mai mari, pentru a cuceri trofeul.

Am muncit pentru a atinge acest obiectiv. Pentru unii poate a fost nerealist. Nu a fost simplu. Băieții au depus un efort fantastic. A fost un consum mare mental. Băieții își dădeau seama în ce moment se află. Și-au atins obiectivele prin muncă!

Noi suntem o echipă care a promovat din Liga 3 în Liga 2. Ei sunt jucători legitimați la FC Voluntari. Să dea Dumnezeu să marcăm și în finală. În fotbal se poate întâmpla orice. Nu s-a mai ținut cont la noi de fundaș lateral.

Ne-am meritat locul în finală. Mai avem o lună... E important pentru mine și pentru jucători. Mai avem de jucat într-o finală. Finalele nu se joacă, se câștigă!”, a declarat Florin Maxim, la finalul meciului.

Învingătoarea din cea de-a doua semifinală, programată joi, 18 aprilie, de la ora 20:30, dintre Oțelul Galați și Universitatea Cluj, va fi adversara Corvinului în ultimul act al competiției.

Echipa lui Maxim scrie istorie

Oficialii Corvinului Hunedoara l-au premiat pe Dorin Mateuț, fost jucător al echipei și câștigător al „Ghetei de Aur”, în anul 1989. Acesta a dat lovitura de start a partidei din faza semifinalelor Cupei României.

Meciul dintre reprezentanta celei de-a doua ligi și ocupanta locului 12 în SuperLiga României a început miercuri, la ora 19:00, pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara. Huneodorenii au înscris primul gol al partidei prin Antonio Manolache, în minutul 20. Ilfovenii au egalat scorul, prin golul dat de Daniel Florea (min. 33), dar hunedorenii au restabilit avantajul prin reușita lui Alexandru Neacșa (min. 61). Mai mult decât atât, avantajul Corvinului s-a extins cu ajutorul golului înregistrat de Marius Coman (min. 72).

După umilința pe care au acordat-o clubului CFR Cluj în sferturile de finală ale Cupei, Corvinul Hunedoara a reușit să acceadă, pentru prima dată, în finala Cupei României. Jucătorii lui Florin Maxim au atins, astfel, cea mai bună performanță din istorie a echipei hunedorene în această competiție.

Elevii lui Florin Pârvu nu au putut ține pasul cu energia reprezentantei celei de-a doua divizii de fotbal, care a fost susținută și aclamată încontinuu de către suporteri. Victoria hunedorenilor a fost sărbătorită intens pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara.

Echipe de start

Corvinul Hunedoara: Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Neacșa, Bradu, Hrezdac, Lupu, D. Pîrvulescu – M. Coman. Rezerve: Blaga, Nicolae, Pop, Predică, Ion, Chindriș, Herghelegiu, Mitran, Câmpan.

Antrenor: Florin Maxim

FC Voluntari: Vâlceanu – Droppa, Paz, Turda, Roemer – Carnat, Cascini, Răduț – Ciobanu, Florea, Popescu. Rezerve: Fernandez, Chilili, Lambrinoc, Voican, Lopes, Cocian, Dima, Merloi, Munteanu.

Antrenor: Florin Pîrvu

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel