Fotbal international Florin Prunea a dat verdictul în cazul lui Istvan Kovacs: „Aerul ăsta de superioritate...”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Arbitrul român a fost criticat după meciul de marți seară, dintre Barcelona și PSG, scor 1-4. Florin Prunea s-a pronunțat în privința tuturor părerilor asupra lui Kovacs.



Prunea este alături de Kovacs

Atât presa catalană, cât și antrenorul echipei Barcelona, Xavier Hernández, au adus critici dure la adresa arbitrului român, fostul fotbalist spaniol acordându-i-se cartonașul roșu, în timpul partidei de marți seară.

Fostul fotbalist Florin Prunea s-a pronunțat clar în ceea ce privește cazul lui Kovacs, menționând că observatorul de arbitri, Terje Hauge, i-ar fi acordat o notă „foarte mare” arbitrului român.

Românul i-a criticat și el, în termeni duri, atât pe jucătorii Barcelonei, cât și pe antrenorul acestora, Xavi, pentru modul în care s-au raportat și l-au tratat pe Istvan Kovacs. Prunea a declarat că spaniolii au avut, pe tot parcursul meciului, dar mai ales după eliminările de la trupa iberică, un aer de superioritate față de „central”:

„Știi ce a fost cel mai deranjant? Aerul ăsta de superioritate al lor. Bun. echipe mari, Barcelona, PSG, dar nu poți să mă tratezi pe mine, chiar dacă sunt din România. Ce se gândeau ei?! Bă... cine arbitrează? Un român!…

Să-l înjuri așa? Aerul ăsta de superioritate...În momentul în care te comporți așa cu un arbitru, din primul minut, trebuia să mai dea unul afară!

Știi pe cine a avut observator de arbitru?! Pe Terje Hauge, fostul mare arbitru norvegian. Eu îl cunosc. I-a dat o notă foarte mare!

Știi de ce? Pentru că arbitrii mari așa procedează, nu se lasă călcați în picioare! Aerul de superioritate - cu care l-au tratat de la început. După eliminare, au fost și mai răi, săreau toți, câte cinci-șase”, a declarat Florin Prunea, la Liga Digisport.

Xavi, furios la adresa lui Kovacs, după meci

În prima repriză a partidei, la scorul de 1-0 pentru Barcelona, Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo. În repriza secundă, arbitrul român a scos cartonașul roșu și pentru antrenorul catalanilor, Xavi, după ce i s-a atras atenția de la margine că acesta are un comportament nesportiv. 

„Suntem supărați, furioși. Mi se pare prea mult să acorzi cartonașul roșu la faza aceea cu Araujo. Am avut un avantaj de 2 goluri, apoi scorul general era egal. Dar să joci în 10 oameni e foarte complicat!

E păcat că munca unui întreg sezon se termină din cauza unei decizii de arbitru. Mi-ar fi plăcut să jucăm 11 la 11. Eliminarea nu a fost necesară. I-am spus arbitrului că a fost slab, că a fost un dezastru, și că eliminarea dictată schimbă totul. Dar sunt mândru de modul în care ne-am prezentat. Barcelona va încerca din nou, nu eu sunt cel important aici. 

Voi încerca să vorbesc calm, dar 11 contra 10, astăzi, e imposibil. E un avantaj prea mare, nu e necesar și e și nedrept. A aruncat în aer toată această dublă. Fotbalul s-a terminat. Ne-am folosit de mândria noastră, de caracter, dar e foarte greu. De asta i-am și zis să meargă la VAR. Ne înfurie. 11 la 11 am fi fost confortabli, pentru că dominam. Mi-ar fi plăcut să rămână așa. 

Spre exemplu, în prima manșă și Vitinha a făcut un fault pentru care merita al doilea galben, dar arbitrul nu i l-a acordat!, a declarat Xavi după meci. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel