Echipa nationala Florin Prunea nu vrea ca Răzvan Burleanu să vină la meciul de retragere al Generaţiei de Aur. "Eu nu aş avea tupeu..."

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Florin Prunea, portarul României în anii 90, a transmis că Răzvan Burleanu nu are ce căuta la meciul de retragere al Generaţiei de Aur, care va fi organizat pe 25 mai 2024, pe Arena Naţională. 



"Noi avem evenimentul nostru pe 25 mai. Va fi un eveniment cum nu aţi mai văzut în România. Chiar astăzi am fost cu Gică Popescu la Guvern şi am mai semnat 200 de tricouri. E ceva incredibil. 

Cei de la Federaţie sunt aşteptaţi la meci, dar din punctul meu de vedere actualul preşedinte (n.r. Răzvan Burleanu) nu are ce căuta. Dar cei din Federaţie, cum sunt Belo (n.r. Miodrag Belodedic), Vlăduţ Munteanu, Felix Grigore, lucrători ai federaţiei... merită", a declarat Florin Prunea. 

Fostul portar a făcut referire şi la evenimentul de la meciul cu Irlanda de Nord, când oficiali ai Federaţiei, inclusiv Răzvan Burleanu, au premiat foste glorii din generaţiile '84 şi '94. Printre aceștia au fost multe nume mari, precum Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Anghel Iordănescu, dar au și lipsit mulți jucători importanți ai generațiilor respective 

"Eu le-am spus ca pe Răzvan Burleanu să nu îl invite. La meciul cu Irlanda de Nord a primit exact ce a meritat. A fost un fiasco total invitarea foştilor jucători. Au fost 10 jucători din două generaţii acolo. A primit ce a meritat. O palmă mai mare ca asta nu se putea. Eu la evenimentul ăsta, în locul său, nu aş avea tupeul să vin să îl văd pe băiatul lui Didi Prodan. Nu are sens...", a declarat Florin Prunea. 

După meciul cu Irlanda de Nord, Florin Prunea a spus că el şi-a asumat să lipsească şi i-a felicitat şi pe ceilalţi foşti colegi care nu s-au dus la premiere. 

"Cam puțini! Cred că este răspunsul foștilor jucători pentru actualul președinte al Federației Române de Fotbal. Pentru toți acești ani de umilință.

Îi felicit pe jucători, bravo lor. Eu mi-am asumat, așa am simțit, dar nu are rost să dezvoltăm. Din punctul meu de vedere este un fiasco total. Nu mă așteptam să fie așa de puțini jucători”, a declarat Florin Prunea, pentru Digi Sport.

Florin Prunea a gafat în 1994, iar România a ratat calificarea în semifinalele CM 

Pe 10 iulie 1994, naţionala României a fost la un pas de o performanţă uriaşă, semifinalele Campionatului Mondial. Doar că în sferturile de finală, tricolorilor le-a ieşit în cale Suedia, iar Kenneth Anderson a rămas în istorie drept cel mai mare coşmar al României. 

Florin Prunea, portarul titular de la acel meci, şi-a adus aminte de modul în care a încasat golul de la Kenneth Anderson, şi spune că "Dumnezeu a fost cu noi de patru ori, şi tot nu am câştigat". 

"Nu l-am văzut. Eu am ieşit pe centrare, dar pe el nu l-am văzut. Eu mă uitam la minge. Una dintre calităţile mele de bază era detenta. La faza asta nu prea am sărit, pentru că mingea îmi venea în braţe, nu era nevoie. Nu l-am văzut, mi-a venit dintr-o parte. De altfel, Kenneth Anderson s-a transferat după Mondial la Bologna. Lui Peruzzi, lui Pagliuca, le-a făcut la fel. Eu nu l-am văzut pe el. E drept că nu mi s-a strigat, dar nici eu nu am strigat că ies la minge. Era Gică Popescu lângă mine. Şi mai era şi Didi Prodan. Dar era o minge atât de simplă... Nu am strigat, că mingea era la mine în braţe. La un minut distanţă, am avut o intervenţie care a fost cea mai bună de la mondialul ăla, cred. De asta nici nu m-a schimbat nea Puiu la penalty-uri, o fi zis că mi-am revenit. Am luat golul ăla... Ce vorbeşti, bă frate?

Nu mai e coşmar, a trecut, dar mi-a fost greu când am revenit în România. Am aterizat prima dată la Timişoara. Eu eram praf. Am mai stat 2 zile în SUA după meci, nu am ieşit din cameră. Dar nu numai eu. Noi, după meciul ăsta, am căzut seceraţi ca popicele. Deci noi nu am avut nicio problemă medicală, am alergat de ne-a găsit dracii, dar când s-a terminat meciul ăla, nu mai eram buni de nimic. Am căzut fizic şi psihic. Atât de mare a fost şocul. Am avut de patru ori jocul în mână. Dumnezeu a fost de patru ori cu noi. Răducioiu a egalat în minutul 89, conducem cu 2-1, eliminarea lor, au ratat primii de la 11 metri. Şi tot nu am reuşit. De aia a fost şocul mare pentru noi", a declarat Florin Prunea în cadrul unui podcast. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel