Fotbal Florinel Coman, propus la Glasgow Rangers. "Îi place foarte mult să şuteze de la distanţă"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Florinel Coman, jucătorul celor de la FCSB, este văzut ca o variantă demnă de luat în calcul pentru Glasgow Rangers, echipă de care aparţine şi Ianis Hagi. "Internaționalul român este un jucător de picior drept, care evoluează ca extremă stângă, iar anterior a fost în atenția lui Manchester City. E într-o formă grozavă în actualul sezon. Ar putea fi el răspunsul pentru probleme lui Rangers?

Coman a devenit recent și o piesă importantă din angrenajul echipei naționale a României. Creativitatea lui și tehnica pe care o are cu mingea la picior sunt factorii cheie pentru forma sa recentă.

La nivel de club a strălucit cu adevărat în acest sezon. În 19 meciuri din Superliga (17 ca titular) a marcat 9 goluri și a oferit 8 pase decisive. Are în medie un gol la 163 de minute și o contribuție la un gol la fiecare 86 de minute. Și-a adus contribuția la goluri cel puțin o dată în fiecare meci pe parcursul acestui sezon, ceea ce este incredibil.

"Îi place foarte mult să şuteze de la distanţă"

Spre deosebire de extremele lui Rangers din ultima vreme, Coman este un jucător căruia îi place foarte mult să șuteze de la distanță. Rata lui de conversie este de doar 15%, dar asta pentru că șutează foarte mult de la distanță. A șutat în total de 32 de ori din afara careului și a marcat de 3 ori, două dintre goluri fiind din lovituri libere. Are o tehnică excelentă, dar deciziile pe care le ia când vine vorba de șuturi i-ar putea frustra uneori pe fani.

Coman este la fel de eficient și în ceea ce privește servirea coechipierior. Are deja 8 pase decisive și o medie de 1,8 șanse create la fiecare 90 de minute. Este un mare fan al paselor în spatele apărării, așa că orice echipă cu jucători care aleargă ar putea beneficia de acest lucru.

Abilitatea lui de a controla mingea, așa cum am menționat anterior, este una de top. Are o medie de 2,6 driblinguri încercate la fiecare 90 de minute și o rată de succes de 60%. Îi place să tragă fundașii spre interior pentru a intra pe piciorul drept, însă nu este complet dependent de dreptul.

Rapiditatea lui pe spațiile mici i-a adus și două penalty-uri lui FCSB în acest sezon.

Este genul de extremă care poate încânta, dar și să frustreze fanii. Cu cât va mai căpăta experiență, cu atât va deveni mai bun în pasarea mingii la momentul potrivit. 

Coman nu se ferește nici să își aducă aportul pe faza defensivă. Are o medie a recuperărilor de 0,9 mingi în ultima treime și 3,6 recuperări (n.r - pe tot terenul) la fiecare 90 de minute. Are și cifre impresionante la capitolul dueluri - 53% dintre cele de la sol fiind câștigate.

Florinel Coman este un talent de-a dreptul impresionant, cu un profil bun. Ar fi puțin mai scump decât jucătorii pe care i-am propus în trecut, dar cu siguranță ar fi o investiție bună. Cred că ar fi un transfer briliant", a scris The Rangers Journal, conform sport.ro

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel