Jocurile Olimpice Fostul ministru Eduard Novak participă pentru a șasea oară la Jocurile Paralimpice

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Anunțul a fost realizat chiar de către Eduard Novak, miercuri seară, pe pagina oficială de Facebook.Eduard Novak se pregătește pentru a șasea apariție la Jocurile Paralimpice

Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a anunțat că a fost selectat să reprezinte România la probele de ciclism, miercuri seară, în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris. Pentru acesta va fi a șasea participare la Olimpiadă.

„Un anunț pe care de-abia așteptam să-l împărtășesc cu voi: ieri, Federația Română de Ciclism a confirmat oficial am fost selectat pentru a șasea oară să reprezint România la Jocurile Paralimpice din august!

Este o onoare și o bucurie că pot să-mi reprezint din nou țara, că pot practica sportul pe care îl iubesc la nivel de performanță și că în continuare îmi pot depăși limitele.

Mai multe detalii despre această poveste vă las în clipul pe care vă invit să-l urmăriți și să-mi spuneți impresiile voastre. Eu pot spune doar că, în august, la Jocuri, o să dau tot ce am mai bun pentru un rezultat onorabil. Hai, România!”, a transmis fostul ministru pe pagina oficială de Facebook.

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria țării noastre. La ediția competiției organizate la Beijing (2008), el a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe șosea. Acesta a câștigat medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, în proba de urmărire pe pistă. De asemenea, în proba de contratimp pe șosea, el a reușit să cucerească argintul.

În urmă cu trei ani, la Tokyo, Eduard Novak a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală 4.000 m.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel