Fotbal international Fotbaliştii brazilieni, îndemnaţi de preşedintele Lula da Silva să ia exemplul argentinianului Messi

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine de yasheshajmera0 de la Pixabay
Imagine de yasheshajmera0 de la Pixabay

Lula da Silva, preşedintele Braziliei, le transmite tinerilor fotbalişti brazilieni că ar trebui să îl aibă drept exemplu pe Leo Messi. 



Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat marţi că tinerii fotbalişti ai ţării sale ar trebui "să ia exemplu" de la argentinianul Lionel Messi, care a câştigat luni al optulea său Balon de Aur, scrie AFP.

"Messi ar trebui să servească drept exemplu jucătorilor brazilieni. Are 36 de ani, a fost campion mondial şi a câştigat Balonul de Aur jucând la un nivel extraordinar", a declarat şeful statului în cadrul emisiunii săptămânale "Conversaţie cu Preşedintele", difuzată pe reţelele de socializare.

Lula, care a continuat să critice nivelul fotbalului brazilian în ultimele luni, nu a ezitat să-l laude pe starul rivalilor istorici, cu trei săptămâni înainte de ciocnirea cu Selecao, din 21 noiembrie, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, parte din calificările la Cupa Mondială din 2026.

Ultimul brazilian care a câştigat Balonul de Aur a fost Kaka, în 2007.

"Dacă vrei să câştigi Balonul de Aur, trebuie să faci un efort, să fii profesionist (...) şi să nu-ţi petreci nopţile la discoteci", a spus el.

Lula, în schimb, a apreciat-o pe gimnasta braziliană Rebeca Andrade, campioană olimpică şi campioană mondială la sărituri, care a câştigat săptămâna trecută medalia de aur la aceeaşi probă la Jocurile Panamericane de la Santiago. "Când o văd câştigând medalii de aur, sunt fericit pentru că ştiu că le-a câştigat antrenându-se din greu, nu chefuind", a conchis el, conform Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: brazilia fotbalisti lula da silva messi




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel