Fotbal Fotbalistul român care nu putea fi ţinut în marcaj. "Avea dribling, schimbare de direcţie, serviciu impecabil"

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

România a avut foarte mulţi fotbalişti buni în istorie, dar unul dintre ei a ieşit în evidenţă. Ion Marin, fost fundaş al lui Dinamo, a povestit cum în anii 80 Nicolae Dobrin era fotbalistul letal în România. 

"Gicu Dobrin, într-o formă excepţională, nici nu te puteai apropia de el. El juca din prima. Sau făcea un dribling foarte scurt şi îi servea pe ceilalţi. Era fantastic, controla extraordinar de bine balonul, avea dribling, schimbare de direcţie, şi serviciu impecabil. Îşi punea colegii în poziţii ideale. De-a lungul activităţii mele de fotbalist, aveam sarcini din astea să anihilez cel mai bun jucător al adversarilor, cum era Dembrovschi, sau Gicu Dobrin, sau Morley de la Aston Villa. I-am văzut doar spatele, ce viteză putea să aibă băiatul ăla... 

Dar cu Gicu Dobrin nu am reuşit", a declarat Ion Marin la Un Podcast. 

Istoria fotbalului românesc îl reține pe Nicolae Dobrin ca fiind cel mai mare și cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, un maestru al driblingului și al fentei, un model în executarea paselor și a loviturilor libere. A fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al României, în anii 1966, 1967 și 1971. Și-a petrecut majoritatea carierei la FC Argeş, unde a jucat 395 de meciuri şi a dat 106 goluri. 

Pentru naţionala României, Dobrin a jucat 48 de meciuri şi a dat şase goluri. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?