Fotbal Fotbalul ploieştean este în doliu. A murit Petrică Butufei, fostul jucător al Petrolului Ploieşti

Data publicării:
Fotografie de la Tucă Bianca:, Pexels
Fotografie de la Tucă Bianca:, Pexels

Petrică Butufei, fostul fundaş al celor de la Petrolul Ploieşti, a murit. 



Clubul ploieştean a făcut anunţul pe Facebook. 

"Rămas bun, Petrică Butufei! Ne-a părăsit un simbol al Petrolului, un adevărat fundaș de fier, un căpitan recunoscut, un om care și-a pus, aproape toată cariera, în slujba „galben-albaștrilor”.

Născut pe 29 iunie 1955, la Provița de Sus, Petrică Butufei a debutat pentru Petrolul pe 22 august 1976, evoluând neîntrerupt, timp de 11 stagiuni, pentru echipa noastră. A contabilizat 338 de prezențe oficiale (158 în Divizia A, 162 în Divizia B și 18 în Cupa României) și 13 goluri marcate (10 în Divizia A, 2 în Divizia B și 1 în Cupa României).

În 1987 a mers la Flacăra Moreni, iar după încheierea carierei de jucător a îmbrățișat-o pe cea de antrenor, ani buni activând în cadrul Centrului de Copii și juniori al clubului nostru. Odihnește-te în pace, Petrică Butufei! Condoleanțe familiei îndoliate!", au scris cei de la Petrolul Ploieşti pe Facebook. 

Determinarea cu care a jucat în cele 250 de meciuri în Divizia A şi capacitatea enormă de efort i-au adus supranumele de "fundaşul cu şapte inimi". Una dintre marile sale calităţi era că nu ezita niciodată să bage capul în gheata adversarului. 

Butufei s-a remarcat şi prin excelenţa cu care lovea mingea, atât cu capul, cât şi cu piciorul stâng. A marcat 10 goluri în Divizia A şi a jucat două partide în CUPA UEFA. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?