Jocurile Olimpice Francezii au exclus 800 de persoane din organizarea Jocurilor Olimpice. 15 dintre ei erau radicalişti islamişti

Data publicării:
Fotografie de la Frans van Heerden, Pexels
Fotografie de la Frans van Heerden, Pexels

Guvernul de la Paris ia măsuri dure pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024. 800 de persoane au fost excluse. Guvernul francez a indicat, duminică, că 800 de persoane, dintre care 15 radicalişti islamişti, au fost excluse de la organizarea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris în urma celor 180.000 de controale de securitate efectuate dintr-un total de un milion, informează AFP.

"Francezii trebuie să ştie că îi controlăm pe absolut toţi cei care se apropie de Jocurile Olimpice. Fie că sunt voluntari, purtători ai torţei olimpice sau persoane care îi vor însoţi. Aici, sunt un milion de controale de făcut, noi am făcut deja 180.000 de controale, am exclus 800 de persoane, dintre care 15 radicalilşti islamişti", a precizat ministrul de Interne, Gerald Darmanin, pentru postul de televiziune LCI.

"Mai precis au fost oameni care au vrut să se înscrie pentru a purta torţa olimpică, pentru a fi voluntari la Jocurile Olimpice şi care nu aveau bune intenţii", a adăugat ministrul, precizând că aceste persoane au fost excluse. "Sunt islamişti radicalişti şi militanţi ecologişti extremişti", a mai precizat oficialul francez.

Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie) vor mobiliza peste 45.000 de forţe de securitate internă. Securitatea la competiţii va fi asigurată de aproximativ 35.000 de poliţişti şi jandarmi zilnic (25.000 pentru Jocurile Paralimpice).

La acest lucru se adaugă 18.000 de militari şi între 18.000 şi 22.000 de agenţi de securitate privaţi zilnic.

Capitala Franţei va găzdui Jocurile Olimpice, între 26 iulie şi 11 august, la un nivel de alertă maximă pentru ameninţări cu atentate teroriste, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel