Jocurile Olimpice Franța se confruntă cu numeroase incidente, înainte de Jocurile Olimpice. Declarațiile Ministrului de Interne

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Până în acest moment, peste treizeci de acțiuni desfășurate împotriva organizării ștafetei flăcării olimpice au fost dejucate până la ajungerea acesteia în Franța.Autoritățile franceze, în alertă

Treizeci și două de acțiuni de „contestare” ale ștafetei flăcării olimpice au fost dejucate de la sosirea sa în Franța, pe data de 8 mai la Marsilia, a indicat, marți, ministrul de Interne, Gerald Darmanin, precizând că „două tentative” de a intra „în contact” cu torța olimpică au fost, de asemenea, împiedicate.

„Nu este vorba de atentate sau acte criminale, dar de contestații pentru diverse motive”, a adăugat ministrul de Interne cu ocazia unei întâlniri cu presa la Beauvau.

„Serviciile de informații teritoriale au putut interveni pentru a împiedica afișarea unor bannere, de exemplu”, a mai spus ministrul, fără însă să ofere numărul reținerilor legate de aceste contestații.

„Două tentative de a intra în contact cu flacăra” au fost, de asemenea, „îndepărtate de forțele de ordine în ultimele două zile”, au mai fost declarațiile ministrului.

Trei drone au fost, de asemenea, „interceptate și patru piloți reținuți” de la debutul ștafetei la Marsilia, miercurea trecută, a adăugat Darmanin.

Totodată, ministrul a prezentat un nou bilanț al anchetelor administrative efectuate de autorități în rândul persoanelor care ar putea amenința Jocurile Olimpice: „Până în prezent, 331.000 anchete administrative au fost efectuate (dintr-un total de 1 milion ce vor fi realizate) și 1.193 persoane au fost excluse”, a indicat ministrul, citat de Agerpres.

Dintre acestea, cinci persoane au fost identificate ca fiind islamiști radicali, iar alte persoane aparținând mișcărilor extremiste de stânga sau ultra-dreapta. Totodată, peste o sută de persoane, majoritatea „voluntari”, au fost excluse din cauza unor antecedente judiciare.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel