Superliga Romaniei FRF a decis data la care se joacă Supercupa României la fotbal

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Corvinul Hunedoara şi FCSB se vor înfrunta în Supercupa României, însă data iniţială, cea de 6 iulie, a fost modificată. 



"Comitetul Executiv aprobă cu unanimitate de voturi modificarea datei de desfăşurare a Supercupei României, respectiv pentru data de 04 iulie 2024, în loc de 06 iulie 2024, conform propunerii formulate de Departamentul Competiţii", se arată pe site-ul oficial al FRF.

Conform regulamentului, meciul se dispută pe stadionul campioanei, iar clubul FCSB a solicitat ca partida să se desfăşoare pe stadionul Steaua. Ora de începere va fi anunţată ulterior.

Suporterii Corvinului nu au fost mulţumiţi 

"Am primit cu deosebită surprindere vestea vehiculată în spațiul public în ultimele zile, privitoare la o eventuală devansare a meciului dintre Corvinul Hunedoara și FCSB - contând pentru Supercupa României la fotbal, programat inițial în data de 6 iulie.

Un oficial al echipei bucureștene explică, bazându-se pe niște argumente legate strict de interesul deținătorilor drepturilor tv, că e mai bine ca meciul menționat să fie programat în data de 4 iulie.

Uitându-se că însăși esența acestei Supercupe este de a le oferi spectatorilor un meci de gală - între echipa campioană a țării și câștigătoarea Cupei României, se dorește minimalizarea participării publicului la acest eveniment sportiv.

Considerând că organizatorul jocului, Federația Română de Fotbal, pune accent pe seriozitate și predictibilitate, sute de hunedoreni și-au achiziționat deja biletele de avion pentru data de 6 iulie, iar alte câteva sute și-au achitat în avans cazarea pentru acea dată. O devansare a jocului s-ar constitui într-o dovadă de dispreț față de aceștia și față de toți cei care fac eforturi pentru a participa la evenimentele de gală ale fotbalului românesc!

Nu în ultimul rând, programarea jocului într-o seară de joi ar îngreuna radical deplasarea la București a miilor de suporteri corviniști care doresc să își încurajeze favoriții la meciul de pe Ghencea!

În aceste condiții, afirmând cu tărie că fotbalul este pentru spectatori și că respectul pentru suporteri trebuie să primeze, Asociatia Suporterilor Corvinisti solicită public conducerii FRF și clubului nostru - FC Corvinul 1921 Hunedoara - să nu accepte această modificare a datei in care se va disputa Supercupa României și, drept urmare, să păstreze programarea făcută publică de prima dată:
Corvinul Hunedoara - FCSB, 6 iulie 2024, Stadionul Ghencea", au transmis cei de la Asociaţia Suporterilor Corvinişti.

S-au stabilit perioadele de transferuri


Comitetul Executiv a omologat cu unanimitate de voturi rezultatele şi clasamentele finale ale Superligii, sezonul 2023-2024, aprobând data de start a Superligii Feminine, respectiv 25 august 2024, precum şi lista nominală a observatorilor de arbitri pentru Superliga, sezonul 2024-2025.

De asemenea, tot luni s-au decis perioadele de transfer pentru sezonul 2025-2026, respectiv între 17 iunie şi 8 septembrie 2025, perioada de vară şi între 13 ianuarie şi 09 februarie 2026, perioada de iarnă. Pentru futsal, perioada de vară este identică, iar cea de iarnă va fi 6 ianuarie - 2 februarie 2026, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?