Fotbal international Fundaşul portughez Pepe a ajuns la 41 de ani, dar nu se lasă. Este cel mai bătrân jucător din Liga Campionilor

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fundaşul lui FC Porto şi al naţionalei Portugaliei, Pepe, a împlinit 41 de ani şi nu pare că are de gând să se retragă din activitate. 



În ciuda vârstei înaintate, la care cei mai mulţi sunt deja retraşi din activitate şi lucrează deja ca impresari sau antrenori, Pepe este jucător de bază la FC Porto, unde poartă banderola de căpitan, dar şi la naţionala Portugaliei, calificată la EURO 2024. 

Pepe a început fotbalul la Maritimo Funchal, iar în perioada 2004-2007 a jucat pentru FC Porto. A prins apoi un transfer la Real Madrid, club pentru care a jucat timp de un deceniu şi alături de care a câştigat trei Ligi ale Campionilor. După plecarea de la Real Madrid, Pepe a semnat cu Beşiktaş Istanbul, unde a stat doar un an, iar în 2019 a revenit la FC Porto, pentru ceea ce părea a fi "cântecul de lebădă". Numai că a doua perioadă la FC Porto a devenit una de profesionalism şi perseverenţă din partea unui om care a câştigat deja aproape tot ce spunea câştiga. 

Recordurile lui Pepe

Pentru FC Porto, Pepe este cel mai vârstnic jucător care a marcat în campionatul portughez. La Cupa Mondială din 2022, din Qatar, Pepe a devenit cel mai bătrân jucător care a evoluat pentru Portugalia la o astfel de competiţie. Avea atunci 39 de ani, nouă luni şi două zile. 

În urmă cu o săptămână, la meciul pe care FC Porto l-a câştigat în faţa celor de la Arsenal Londra, Pepe a devenit cel mai bătrân jucător care a evoluat într-un meci din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, depăşindu-l pe Ryan Giggs, care la ultimul meci în această competiţie avea 40 de ani şi trei luni. 

În plus, Pepe a mai stabilit în acest sezon şi recordul privind cel mai vârstnic marcator din Liga Campionilor. În luna noiembrie, acesta marcat în victoria lui Porto cu Royal Antwerp, scor 2-0. Pepe este primul jucător de peste 40 de ani care reuşeşte să înscrie în această competiţie, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel