Echipa nationala Gabi Tamaş, sfat pentru Radu Drăguşin. "Să abordeze altfel fotbalul. Niciun jucător nu poate da 100% din primul an"

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Radu Drăguşin a fost transferat de Tottenham de la Genoa pentru 25 de milioane de euro, plus alte 5 milioane sub formă de bonusuri. De când a venit la Londra, Drăguşin a jucat doar 2 meciuri ca titular pentru echipa lui Ange Postecoglou. Gabriel Tamaş, fost jucător în Premier League la West Bromwich Albion, spune că Radu Drăguşin are două variante în momentul de faţă pentru a se adapta mai rapid. Ori îşi îmbunătăţeşte viteza, ori începe să privească altfel strategia de joc. 

"Este un jucător talentat, trebuie să mai muncească. E foarte bine din punct de vedere tactic. Trebuie să mai muncească la viteză, părerea mea. Dacă nu poate să îmbunătăţească acest aspect, trebuie să abordeze altfel fotbalul. Cred că şi-a dat şi el seama după meciul cu Fulham. E alt ritm de joc în Premier League. Niciun jucător nu poate da 100% din primul an. Am fost acolo, am văzut ce se întâmplă. Nu te acomodezi cu vremea, nu îţi place mâncarea, nu îi place copilului, soţiei, prietenei. Trebuie să te acomodezi cât mai repede şi să fii ca la tine acasă ca să dai totul. 

Îi mai trebuie un pic de acomodare, să vadă cum e fotbalul englez, pentru că e diferit de cel italian. E mult mai complex. Ei au altă cultură şi trec foarte repede de la agonie la extaz. Au altă gândire ei. Primul meu meci în Premier League a fost contra lui Chelsea, am pierdut 5-0. Mergeam trist spre autocar şi când am intrat acolo era muzică, relaxare. Şi Di Matteo mi-a explicat că dacă stăm să ne gândim la înfrângere 2-3 zile nu mai ai timp să te gândeşti la meciul viitor. Trebuie să faci tranziţia imediat", a declarat Gabi Tamaş pentru Prosport. 

În meciul disputat de Tottenham marţi, 2 aprilie, contra celor de la West Ham, Drăguşin a fost rezervă neutilizată. Ange Postecoglou a mizat din nou pe cuplul de fundaşi centrali Romero - Van de Ven. 

Robbie Fowler l-a lăudat pe Drăguşin 

Legendarul atacant al lui Liverpool, Robbie Fowler, a vorbit despre Radu Drăguşin în timpul unui eveniment care a avut loc în Bucureşti. 

"Ştiu câte ceva despre fotbalul românesc dar nu pretind că ştiu totul. Urmăresc fotbalul de peste tot în lume, îmi place fotbalul, şi România a fost grozavă la acest capitol. Ştiu că Drăguşin joacă în Premier League acum, ştiu câte ceva. Nu am văzut meciul lui de debut, eram pe drumul spre România. Cred că orice jucător care evoluează în Premier League, cu orice echipă ar semna, este un fotbalist bun. Ieri Tottenham nu a avut o evoluţie foarte bună (n.r. la meciul cu Fulham) şi probabil că fanii români nu au fost încântaţi de asta. Dar eu ştiu că asta se întâmplă în Premier League, ştiu că sunt momente pe care fanii îşi doresc să le vadă, îşi doresc să vadă evoluţii mai bune, dar sunt convins că vor avea parte de evoluţii mai bune pe parcursul sezonului, în care va dovedi cât de bun este ca jucător", a afirmat Fowler.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel