Grand Slam Gabriela Elena Ruse joacă în semifinale, la Roland Garros

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena română Gabriela Ruse va evolua în proba de dublu feminin alături de ucraineanca Marta Kostyuk, în semifinalele de la Roland Garros.Ruse joacă din nou o semifinală de turneu major

Perechea româno-ucraineană Gabriela Elena Ruse/Marta Kostyuk s-a calificat fără a juca, în semifinalele probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, după neprezentarea rusoaicelor Mirra Andreeva/Vera Zvonareva, miercuri, în sferturile de finală.

Andreeva (17 ani) și Zvonareva (39 ani) s-au retras după ce adolescenta s-a calificat în semifinalele probei de simplu, cu o victorie în fața belarusei Arina Sabalenka, numărul doi mondial, cu 6-7(5) 6-4 6-4.Ruse și Kostyuk și-au asigurat un cec de 148.000 de euro și 780 de puncte WTA la dublu.

Aceasta este a doua semifinală de Mare Șlem la dublu pentru Ruse și Kostyuk, după cea de la Australian Open, din 2023.

În penultimul act, Ruse și partenera sa vor juca împotriva italiencelor Jasmine Paolini/Sara Errani, capi de serie numărul 11, meciul dintre cele patru sportive fiind programat pentru data de 7 iunie.

La juniori, Luca Preda a pierdut în turul secund la simplu, dar s-a calificat în sferturile probei de dublu.

Preda, al patrulea favorit la simplu, a fost întrecut de francezul Moise Kouame cu 6-3 0-6 6-4.

La dublu juniori, Preda și francezul Thomas Faurel au beneficiat de neprezentarea cuplului Tomasz Berkieta (Polonia)/Charlie Robertson (Marea Britanie). Următorii adversari ai perechii Preda/Faurel vor fi rusul Timofei Derepasko și kazahul Amir Omarhanov, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam

DC Media Group Audience
pixel