Grand Slam Gabriela Ruse, oprită în semifinalele de dublu de la Roland Garros. Jasmine Paolini joacă în ambele finale

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Perechea Gabriela Ruse și Marta Kostiuk s-a oprit în semifinalele probei de dublu la Openul francez. Paolini, una dintre adversare, joacă ambele finale de la Roland Garros.



Gabriela Ruse și ucraineanca Marta Kostiuk au ratat calificarea în ultimul act al probei de dublu la Roland Garros, după ce au fost învinse, vineri, de perechea italiană Sara Errani/ Jasmine Paiolini, scor 1-6, 6-4, 6-1, într-un meci de două ore.

Ruse și partenera sa au început foarte și au câștigat clar primul set, cu 6-1, după o serie de șase ghemuri consecutive. Italiencele s-au impus în actul secund, cu 6-4, desprinzându-se la 3-3. Errani și Paolini au dominat setul decisiv, câștigat cu 6-1.

Perechea româno-ucraineană a fructificat doar 5 din cele 15 șanse de break create și a fost net superioară la winners, cu 41-17, dar a comis și mult mai multe erori neforțate, 51-19, scrie Agerpres.

Pentru Ruse și Kostiuk, semifinala de pe zgura pariziană a fost a a doua semifinală de Grand Slam după cea la Australian Open din 2023.

Paolini, finală cu liderul mondial

Pentru Jasmine Paolini este a doua finală la Roland Garros, după ce s-a calificat și în proba de simplu, unde o va întâlni pe poloneza Iga Swiatek, liderul mondial. 

Cele două s-au mai întâlnit de două ori până acum, ambele meciuri fiind câștigate de Swiatek, în minumum de seturi, în ”optimile” unui turneu ITF 60 de la Praga, în 2018, respectiv în turul inaugural la US Open-ul din 2022.

Cea mai recentă situație în care aceeași jucătoare s-a calificat în ambele finale, simplu și dublu, a fost în 2021, când cehoiaca Barbora Krejcikova nu doar că a jucat în ultimele acte, dar a și câștigat ambele trofee. 

În finala de dublu, Errani (37 de ani) și Paolini (28 de ani) se vor confrunta, duminică, cu perechea Coco Gauff/ Katerina Siniakova (SUA/Cehia). Katerina Siniakova a făcut pereche cu Krejcikova, la Roland Garros 2021.

dcsport Team | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?