Superliga Romaniei Gălăţenii, în extaz după prima victorie din playout. "Nu ne îmbătăm cu apă rece, Oţelul chiar îşi depăşeşte condiţia"

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Oţelul Galaţi a câştigat primul meci din playout, scor 1-0 cu Poli Iaşi, şi arată că nu degeaba a fost considerată revelaţia campionatului. 



Singurul gol al partidei a fost marcat de Maciel, în minutul 29. Cu doar o săptămână în urmă, aceleaşi două echipe remizau la Galaţi, scor 1-1, în ultima etapă a sezonului regulat. 

"Nu ne îmbătăm cu apă rece, Oțelul chiar își depășește condiția de nou-promovată. O demonstrează. Rămâne să fim în continuare o familie și să luptăm până în ultima partidă a sezonului.

Nou-promovatele din România își propun din start evitarea retrogradării și de multe ori sunt foarte aproape de a-și atinge această țintă. Probabil le mai trebuie două-trei puncte și se duc înapoi la matineu. Oțelul, prin vocea managerului tehnic Dorinel Munteanu, a anunțat o țintă îndrăzneață, respectiv atingerea play-off-ului, și nu a lipsit mult ca roș-alb-albaștrii să prindă topul primelor șase. În partea a doua a ierarhiei, ne propunem prima poziție, fiind conștienți că este la fel de important să evităm locurile care duc la barajul pentru rămânerea în Superligă.

Pentru a ne asigura o traiectorie fără griji, era obligatoriu să începem cu o victorie noul mini-campionat. Și nu era ușor să învingem Iașul care nu mai pierduse de multă vreme la Galați. Dorința de victorie a minunaților fani gălățeni trebuia, de asemenea, gestionată. Nici aceasta nu e o misiune facilă, iar elevii lui Dorinel au intrat pe teren de ca și cum viitorul lor ar fi depins de acest duel. Au marcat prin Maciel, lansat excelent de Zivulic, au ratat și alte ocazii, au redus la tăcere o grupare redutabilă care în urmă cu câteva săptămâni învingea categoric Rapidul, o candidată la titlu.

Speranțele de oțel trebuie și alimentate cumva. S-a întâmplat acest lucru sâmbătă seară. Așteptările au fost răsplătite, iar familia Oțelul are muniție pentru a lupta în continuare până la ultima partidă oficială a sezonului 2023-2024", au transmis oţelarii pe site-ul oficial

Dorinel Munteanu spune că "nu am dat nicio şansă adversarului" 

Forma lui Frederic Maciel nu a trecut neobservată de antrenorul gălăţenilor, Dorinel Munteanu. 

”Este normal să fiu mulțumit după acest meci. Nu am dat nicio șansă adversarului, chiar dacă s-au speculat multe înainte de meci. Ne-au aparținut ambele reprize, în prima repriză puteam să marcăm două sau trei goluri, dar nu am fost inspirați. De aceea, scorul nu a fost mare, dar cele trei puncte sunt importante. Îmi felicit echipa și jucătorii pentru că au înțeles ce avem de făcut. Nu știu cine poate să conteste această victorie.

Toți jucătorii sunt importanți, dar este clar că Maciel este într-o formă bună. Astăzi s-a numărat printre marcatori și e important că am câștigat. Am forjat pe concentrarea și atitudinea lor. Avem o echipă foarte puternică, dacă toți sunt la capacitate maximă. Chiar dacă am fost contestat de colegii mei pentru pregătirea de iarnă, mă așteptam la această scădere de formă. Este foarte important că am câștigat, dar pe final de săptămână o să fie antrenamente dure, i-am și anunțat, să se pregătească”, a afirmat Dorinel Munteanu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?