Fotbal Gâlcă vrea la Universitatea Craiova, dar impune condiții: „Antrenorul trebuie să fie antrenor, să ia decizii!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După despărțirea clubului oltean de bulgarul Ivaylo Petev, multe voci îl vehiculează pe Costel Gâlcă, ca fiind următoarea soluție a Universității Craiova. Antrenorul român s-a declarat dornic de a veni în Bănie, dar nu în orice condiții.



Liber de contract, dornic de muncă la Craiova

Costel Gâlcă a oferit câteva declarații privind preluarea echipei Universității Craiova, după ce oltenii au renunțat la colaborarea cu Ivaylo Petev. Românul a dezvăluit detalii despre negocierile sale cu oficialii clubului, fiind dornic să revină în SuperLiga României.

Fostul antrenor al celor de la FCSB este liber de contract, afirmând că își dorește să revină în fotbalul românesc și că ar accepta o ofertă din partea lui Mihai Rotaru, pentru funcția de tehnician al oltenilor.

Cu toate că antrenorul de 52 de ani este este dorit la Universitatea Craiova, el a mărturisit că oficialii nu l-au contactat. El a spus că vrea să vină la Craiova, dar are câteva condiții care ar dori să fie respectate:

„Deocamdată nimic, aștept. Am văzut că a spus Gică Craioveanu ceva, să vedem zilele următoare... Nu m-au sunat încă! Sunt dispus să mă întorc în fotbalul românesc, dar nu în orice condiții - să ajungem la un acord comun. Cred că antrenorul trebuie să fie antrenor, să ia decizii și în interesul clubului, dar trebuie să fie liderul din vestiar. Craiova are niște condiții, este o echipă care își propune să se bată la titlu și să câștige titlu. Orice antrenor care vine la Craiova știe de ce vine”, a declarat Costel Gâlcă.

Ambele obiective ale echipei craiovene, spulberate într-o săptămână

În doar o săptămână, craiovenii au ratat ambele obiective pe care le aveau, respectiv calificarea în semifinalele Cupei României, dar și apropierea de vârful din play-off. Elevii lui Petev au fost eliminați de formația Oțelul Galați, în sferturile de finală ale Cupei României, ca mai apoi să piardă fără drept de apel meciul cu liderul clasamentului, FCSB, scor 0-2.

Înțelegerea dintre Mihai Rotaru și Ivaylo Petev de a încheia colaborarea din Bănie a avut efect imediat, astfel că antrenorul nu este prezent pe banca echipei oltene, la meciul de astăzi, 12 aprilie, cu Farul Constanța, din a patra etapă a play-off-ului.

Ivaylo Petev a plecat de la formația olteană după 155 de zile, de la numirea sa oficială pe banca Universității, pe 7 noiembrie 2023.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel