Fotbal Galeriile din România se unesc şi umplu stadionul la România - Liechtenstein. "Liber să fiu ultra"

Data publicării:
Facebook Sud Steaua
Facebook Sud Steaua

Mai multe galerii ale echipelor de fotbal din Liga 1 se unesc la amicalul României cu Liechtenstein pentru un protest numit "Liber să fiu ultra". "LIBER SĂ FIU ULTRA - UN NOU PAS ÎNAINTE.

Mai multe peluze importante din țară și-au anunțat prezența la amicalul de vineri cu Liechtenstein. Conform paginii de Facebook a celor de la Sud Steaua, Spirit de Luptă, suporterii vor fi uniți la inelul 2 al peluzei Sud.

Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Dinamo, Peluza Sud Craiova, Peluza Șepcile Roșii - U Cluj, Peluzele I si II - Petrolul Ploieşti dar și alte grupări. UNITATE", au transmis cei de la Ultras România 1918 pe Facebook. 

Ce spun suporterii 

"Liber să fiu ultra'!

Suporterii sunt inima sportului. Sebastian Burduja și un grup de parlamentari liberali au inițiat proiectul de modificare a legii 4/2008 astfel încât sancțiunile contravenționale date pe stadioane să fie suspensive de executare odată cu formularea plângerii împotriva procesului verbal de constatare și aplicare a contravenției.

Practic aplicăm același regim general al contravențiilor care se aplică și conducătorilor de autovehicule și tuturor celorlalti cetățeni.

“Actele de violență trebuie aspru pedepsite și există cadrul legal și mijloacele tehnice pentru a face asta. Cei vinovați de acte de violență trebuie identificați și sancționați exemplar. Ce nu putem să facem este să pedepsim colectiv suporterii pentru greșelile unora dintre ei.

În situația actuală, un suporter pedepsit pe nedrept rămâne cu interdicția participării la evenimente sportive pe stadioane până la decizia finală a instanței, chiar dacă este nevinovat. Mai mult, prin propunerea legislativă înaintată astăzi, decizia aplicării interdicției pe perioada procesului rămâne la latitudinea judecătorului, care poate decide să o mențină sau să permită participarea până la judecarea cauzei.

"Pedepsind suporterii, pedepsim sportul. Suporterii sunt inima sportului. Este o chestiune de normalitate”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL București

Actuala formă a legii a generat situații în care oamenii erau amendați colectiv, nu se individualiza fapta la persoana autorului, iar statul român a pierdut multe procese pentru lipsa de proporționalitate a măsurii.

Ne dorim să redescoperim frumusețea sportului prin respect.
-------------------
În ultima perioadă, suporterii echipelor de fotbal au tras un semnal de alarmă cu privire la ambiguitatea legii 4, multe dintre puncte fiind duse într-o extremă ce îngrădește libera exprimare și conduce la abuzuri", scriu cei de la Sud Steaua.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel