Echipa nationala "Generaţia de Aur" crede în tricolori la EURO. "Primul meci e foarte important, dacă îl câştigi. Apoi, cu un punct te poţi califica mai departe"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ilie Dumitrescu, component al Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, s-a declarat încrezător în şansele României la EURO 2024. Gică Popescu, la rândul său, spune că tricolorii au nevoie de victorie în primul meci, pentru a aborda cu încredere turneul final. 



"Eu am încredere enormă în echipa naţională actuală. Grupul ăsta a demonstrat că se poate. A terminat grupa neînvins şi ăsta e un lucru extraordinar. Am văzut şi reacţia publicului care a fost alături de jucători. Sper ca naţionala să stea cât mai mult la turneul final. Există această şansă la EURO ca echipa naţională să treacă de faza grupelor şi să meargă chiar mai departe", a precizat Dumitrescu.

Gică Popescu, fostul căpitan al naţionalei, speră la victorie în primul meci


"În sport nu există limite, iar ca dovadă sunt rezultatele obţinute de noi. Noi am câştigat meciuri pe care nu credeam vreodată că le vom câştiga. Nu credeam că România este capabilă să învingă Argentina, Columbia, Anglia. Deci actualii jucători au acest exemplu. Iar rezultatele noastre demontează această meteahnă veche că ţările puternice nu pot fi învinse. Aşa că naţionala de azi trebuie să încerce să ne calce pe urme şi, de ce nu, să depăşească performanţele noastre. Nu există limite. Naţionala s-a calificat la EURO fără să piardă, un lucru nemaipomenit, acum să demonstreze că poate face rezultate şi acolo unde dă piept cu cei mai buni. Să dea Dumnezeu să iasă din grupe. Primul meci e foarte important, dacă îl câştigi, apoi cu un punct poţi merge mai departe", a spus Gică Popescu, citat de Agerpres. 

Popescu a menţionat că el şi colegii din "Generaţia de Aur" îşi doresc să urmărească din tribună partidele naţionalei României la EURO 2024, dar încă nu ştie dacă Federaţia Română de Fotbal va onora cererea lor de bilete.

"Nu ştiu dacă noi vom fi la EURO, nu avem bilete deocamdată. Am înţeles că e o problemă delicată cu tichetele. Am făcut o solicitare prin clubul Farul şi să vedem dacă vom primi. Sperăm să avem bilete date de către FRF către club şi să putem să mergem în Germania. Dacă nu avem bilete, stăm acasă, ne uităm la televizor", a precizat fostul căpitan al primei reprezentative.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel