Handbal George Buricea, fericit după debutul la naţională. România a învins de două ori Macedonia de Nord la Brăila

Data publicării:
Facebook Federaţia Română de Handbal
Facebook Federaţia Română de Handbal

Naţionala României de handbal masculin a învins de două ori Macedonia de Nord, în meciuri amicale, la Brăila. Una dintre partide s-a desfăşurat cu porţile închise. 



Dacă prima partidă, cea fără spectatori, s-a terminat cu victoria tricolorilor, scor 32-27, sâmbătă, cu spectatori în tribune, România s-a impus cu 28-24, oferindu-i astfel selecţionerului George Buricea un debut de vis. 

În perioada 8-12 mai, România va înfrunta Cehia, tur-retur, în barajul pentru Campionatul Mondial de Handbal Masculin. 

Selecţionerul George Buricea a mulţumit brăilenilor care au venit la meci, dar a avertizat şi că jocurile cu Cehia vor fi extrem de grele. 

"Prima mea acțiune ca selecționer. 6 zile alături de băieți, două victorii și începutul unei frumoase povești. Receptivi, muncitori și profesioniști. Un sentiment extraordinar să ai asemenea jucători cu tine, gata să se sacrifice pentru țara lor și să lupte chiar și într-un meci amical.

Un debut cum nu se putea mai frumos pentru mine, în orașul meu natal, Brăila, care ne-a primit cu tot ce a avut mai bun, de la cazare la condițiile de refacere și, mai ales, la publicul minunat venit să ne vadă. Imaginile vorbesc de la sine. O săptămână grea, dar extrem frumoasă, care s-a încheiat promițător, iar pentru asta le mulțumesc tuturor: jucătorilor mei, orașului Brăila și constănțenilor care au venit după noi.

Totul a fost ireproșabil în această primă săptămână ca selecționer al României, iar pentru asta mulțumesc, de asemenea, staff-ului meu și Federației.Ne așteaptă o dublă infernală cu Cehia, unde avem nevoie ca toți băieții să fie sănătoși și cu aceeași putere de muncă și încredere. Vă garantăm că vom da tot ce e mai bun la ora meciului pentru o calificare la Campionatul Mondial. Hai, România!", a scris George Buricea pe Facebook.

Federaţia Română de Handbal a transmis şi ea mulţumiri spectatorilor. 

"România a jucat în fața unei săli pline de entuziasm, la Brăila. Naționala masculină a consemnat o victorie, 28-24, în amicalul cu Macedonia de Nord, util pregătirii mult doritei calificări la Campionatul Mondial, care se va decide în luna mai, după barajul cu Cehia", au scris cei de la FRH.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?