Handbal George Buricea promite că vom avea "o naţională care să dea totul pe teren"

Data publicării:
Facebook Federaţia Română de Handbal
Facebook Federaţia Română de Handbal

George Buricea, selecţionerul naţionalei de handbal masculin, spune că România va avea o echipă care va da totul pe teren, nu una care va aduce victorii celebre. Înainte de meciul amical cu Macedonia de Nord, de la Brăila, George Buricea a spus care sunt problemele cu aria de selecţie, dar şi ce vrea să schimbe în mentalitatea echipei naţionale. 

"Băieţii sunt foarte receptivi, păcat că nu suntem toţi, lipsesc câţiva, poate nu este cea mai bună naţională astăzi. Îmi pare rău că nu îi am pe toţi şi nu avem o arie de selecţie foarte mare. Noi nu suntem Franţa să alegem din 100 de jucători, avem o arie de selecţie mică, în plus mai sunt şi accidentaţi, alţii s-au retras şi atunci este greu. Dar vom face tot ce ţine de noi. Nu pot să promit nu ştiu ce victorii celebre, dar pot promite o naţională care va da totul pe teren, care va muri pe teren şi dacă se întâmplă să piardă, să o facă totuşi cu onoare", a declarat Buricea.

Buricea e nemulţumit de timpul scurt de lucru 

Antrenorul naţionalei spune că şi-ar fi dorit să aibă mai mult timp pentru a lucra cu jucătorii înainte de partida amicală cu Macedonia de Nord. 

"Cât de bine pregătiţi suntem, vom vedea la ora meciului de sâmbătă, deşi nu avem foarte mult timp la dispoziţie. De fapt nici pentru dubla cu Cehia. Aş avea nevoie de mult mai mult timp, dar încercăm să facem tot ce putem în această perioadă scurtă, să facem o echipă aşa cum îmi doresc eu, să impun sistemul pe care mi-l doresc şi pe care l-am impus şi la Constanţa. Cu siguranţă, la dubla cu Cehia vom fi mult mai pregătiţi. Acum nu mă interesează rezultatul, mă interesează să punem în practică ce am lucrat în zilele acestea la antrenamente. Eu zic că vom arăta destul de bine la ora meciului, chiar dacă timpul este atât de scurt. Nu pot să zic că am emoţii, sunt normale, sunt constructive, nu mă copleşesc. Până la urmă este vorba de un meci amical, o perioadă de pregătire. Nu avem de ce să avem emoţii pentru aşa ceva, probabil emoţiile vor fi mai mari la meciul cu Cehia", a afirmat Buricea, conform Agerpres.

Şanse de calificare la Campionatul Mondial 

România va disputa meciul de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025 cu Cehia, iar meciul tur se va disputa la Baia Mare. 

"Este clar că şansele de calificare vor fi 60 cu 40%, mai ales că returul este în Cehia. Întâlnim o echipă care a jucat foarte bine la Campionatul European, care are jucători din Bundesliga, cu foarte multe meciuri tari, dar dacă vrem să egalizăm valorile ne trebuie o sală arhiplină la Baia Mare. În plus determinarea şi sacrificiul pot egaliza nişte valori şi putem ajunge la un 50-50. Dar eu cred în jucătorii mei şi că vor da totul pe teren", a mai spus Buricea

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel