Handbal George Buricea vrea maximum de la jucătorii convocaţi pentru barajul cu Cehia. "Ştiu că vor să ajungă la un Campionat Mondial". Cei trei jucători care nu sunt la lot

Data publicării:
Facebook Federaţia Română de Handbal
Facebook Federaţia Română de Handbal

George Buricea are încredere în lotul de jucători convocaţi pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2025, contra Cehiei, şi spune că handbaliştii chemaţi la lot vor să participe la un turneu final. Nicuşor Negru lipseşte în continuare de la echipa naţională. 



"Am ales lotul în funcţie de cei care au jucat la cluburile lor şi sunt în formă. Le reamintesc oamenilor că Nicuşor Negru a ales să se retragă o perioadă de la echipa naţională, Javier Humet mi-a spus că nu se simte sută la sută fizic, iar Ante Kuduz mi-a mărturisit că din motive personale nu vrea să vină. Nu am o bază de selecţie foarte mare şi atunci am ales jucătorii pe care îi am la dispoziţie. M-am orientat către jucătorii care evoluează pentru echipele lor de club şi au o oarecare experienţă internaţională. Am încredere în echipa mea, pentru că ştiu că jucătorii convocaţi, vin la echipa naţională pentru că îşi doresc asta, pentru că vin cu sufletul, pentru că vor să se afirme şi să ajungă la un Campionat Mondial. Am convingerea că vor face tot ceea ce ţine de ei ca România să se califice", a declarat Buricea într-un interviu publicat pe pagina de Instagram a Federaţiei Române de Handbal.

Buricea face apel la fani să umple sala de la Baia Mare 

Meciul tur al barajului se va disputa la Baia Mare, iar George Buricea speră la un număr important de fani în tribune. 

"Mă aştept ca la Baia Mare să fie o sală plină, pentru că au un public cunoscător de handbal, iubitor de handbal, un public care respiră handbal şi mă aştept să fie sala arhiplină. Spectatorii ne vor ajuta foarte mult, cu presiunea pe care o vor pune, să câştigăm acest meci de acasă, atât de important", a declarat selecţionerul.

Acesta a lăudat echipa Cehiei şi spune că aceştia se apără extrem de bine. 

"Echipa Cehiei este o echipă experimentată, cu jucători care joacă în Bundesliga şi au meciuri tari, o dată sau de două ori pe săptămână. Întâlnim o echipă care la Campionatul European a fost o repriză egala Danemarcei şi care are un sistem de apărare foarte bun. Este punctul lor forte. La prima vedere, este Cehia, nu Danemarca, nu Franţa sau Suedia. Dar nu este aşa! Selecţionerul Cehiei este şi antrenorul echipei Wisla Plock. La fel ca la echipa de club a imprimat şi la echipa naţională acelaşi stil de apărare foarte bun şi periculos", a mai spus selecţionerul României.

Lotul complet convocat de Buricea


Portari: Ionuţ Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanţa);

Linia de 9 metri: Dan Racoţea, Daniel Stanciuc (ambii de la Dinamo), Tudor Botea (Minaur Baia Mare), Andrei Drăgan, Călin Căbuţ, Gabriel Ilie (toţi de la CSM Constanţa), Andrei Buzle (Granollers), Nicolae Ungureanu (Steaua), Demis Grigoraş (Benfica);

Extreme: Ionuţ Nistor, Alexandru Andrei (ambii de la CSM Constanţa), Roland Thalmaier, Denis Vereş (ambii de la Potaissa Turda);

Pivoţi: Călin Dedu (Dinamo), Zavi Dumitrana (HC Buzău), Robert Nagy (Minaur).

Apărători: Robert Militaru (Dinamo), Liviu Caba (CSM Constanţa).

Prima manşă a duelului cu Cehia va avea loc pe 8 mai, iar returul 4 zile mai târziu, în deplasare. Dacă va trece de Cehia, România va reveni la Campionatul Mondial după o pauză de 14 ani. Cehia a ocupat locul 15 la EURO 2024 şi nu a mai jucat la Campionatul Mondial din 2015, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel