Echipa nationala Germania, Croaţia şi Turcia, adversarele României U19 în Turul de Elită

Data publicării:
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

România U19 va înfrunta Germania, Turcia şi Croaţia la turul de elită care asigură participarea la EURO 2024. Echipa naţională Under-19 a României va evolua la turul de elită care asigură participarea la Campionatul European din 2024 într-o grupă din care mai fac parte selecţionatele Turciei, Germaniei şi Croaţiei, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

"Joi, 7 decembrie, la Nyon a avut loc tragerea la sorţi a ultimei runde de calificare înaintea Campionatului European U-19 de anul viitor, turneu final găzduit de Irlanda de Nord în perioada 15-28 iulie. La turul de elită, România va face parte dintr-o grupă alături de Turcia, Germania şi Croaţia. Meciurile se vor juca în perioada 18-26 martie, gazda mini-turneului de calificare urmând să fie stabilită ulterior", se arată pe site-ul citat.

"Tricolorii" pregătiţi de Adrian Dulcea au obţinut calificarea în această fază după ce s-au clasat pe locul secund în Grupa a 10-a de calificare, cu 5 puncte, reuşind un succes, 7-0 cu San Marino, şi două remize, 0-0 cu Finlanda şi 1-1 cu Cehia, gazda grupei. În baza acestor rezultate, România s-a aflat în urna a 4-a la tragerea la sorţi de astăzi.

Turcia şi-a câştigat grupa de calificare după ce a obţinut trei victorii din trei posibile în meciurile cu Lituania, Grecia şi Belarus, adversarele din grupă.

Naţionala Germaniei a obţinut două victorii şi o remiză în prima parte a calificărilor, încheind de asemenea grupa pe primul loc, în faţa Macedoniei de Nord, a Poloniei şi a Kazahstanului.

Croaţia s-a clasat pe locul secund în grupa de calificări, în spatele Israelului, dar la egalitate de puncte cu aceasta (7). În grupă s-au mai aflat Insulele Feroe şi Armenia, scrie Agerpres.

Grupele complete stabilite în urma tragerii la sorţi de joi sunt următoarele:

Grupa 1: Spania, Austria, Kosovo, Slovenia
Grupa 2: Ţările de Jos, Belgia, Franţa, Lituania
Grupa 3: Norvegia, Israel, Bosnia & Herţegovina, Muntenegru
Grupa 4: Portugalia, Danemarca, Serbia, Grecia
Grupa 5: Scoţia, Cehia, Georgia, Italia
Grupa 6: Turcia, Germania, Croaţia, România
Grupa 7: Elveţia, Ucraina, Macedonia de Nord, Letonia

Se califică la turneul final al Campionatului European U-19 de anul viitor câştigătoarele celor 7 grupe de la turul de elită.

Selecţionata României a mai participat la două ediţii ale Europeanului U19, în 2011 şi în 2022. În 2025, turneul final U19 va fi găzduit de România.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel