Fotbal international Germania zdrobește Franța! Wirtz marchează cel mai rapid gol din istoria naționalei după pasa lui Kroos /video

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Toni Kroos s-a întors, iar Florian Wirtz a marcat cel mai rapid gol din istoria Germaniei, țara gazdă a Euro 2024 învingând Franța cu 2-0 la Lyon.



Kroos, convins să renunțe la retragerea din națională pentru Campionatul European viitor, nu a pierdut timpul și a oferit o pasă perfectă lui Wirtz, care a tras de la distanță pentru a înscrie după doar șapte secunde de joc, relatează The Guardian.

Federația Germană de Fotbal a declarat că a fost cel mai rapid gol marcat vreodată în cadrul echipei naționale. Cel mai rapid gol precedent a fost marcat în nouă secunde de Lukas Podolski într-o victorie cu 2-0 asupra Ecuadorului în 2013. Acesta a fost recordul pentru fotbalul internațional până când austriacul Christoph Baumgartner a marcat după șase secunde într-o victorie amicală cu 2-0 asupra Slovaciei mai devreme sâmbăta aceasta.

 

Kai Havertz a făcut scorul 2-0 după pauză, iar Antonio Rüdiger a salvat un gol iminent pe linia porții. Zâmbetele au revenit în naționala Germaniei, ridicând speranțele unei performanțe excelente pe teren propriu la Euro 2024. Franța, în schimb, a fost fluierată batjocoritor de fanii de acasă la finalul meciului.

A fost a doua victorie consecutivă a Germaniei asupra Franței, dar doar a treia victorie în 11 meciuri, oferindu-i lui Julian Nagelsmann un impuls binevenit.

Debutantul Maximilian Mittelstädt de la Stuttgart a jucat ca fundaș stânga, iar Robert Andrich de la Bayer Leverkusen a impresionat, de asemenea, în doar al doilea său meci pentru națională. Germania a arătat agresivitate și angajament, dominând primele 20 de minute înainte ca Marcus Thuram să rateze prima ocazie a Franței. Au urmat și altele. Marc-André ter Stegen a respins cea mai bună ocazie a lui Kylian Mbappé, căpitanul Franței, într-o situație unu la unu, iar germanii au rezistat presiunii pentru restul reprizei.

Kroos a fost din nou implicat în al doilea gol, combinând cu Mittelstädt înainte ca Wirtz să trimită mingea lui Jamal Musiala, care a driblat portarul și a centrat pentru Havertz, care a marcat în minutul 49.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?