Superliga Romaniei Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi joacă împotriva celor de la Universitatea Cluj meciul de baraj pentru Conference League, după ce a pierdut finala Cupei României. Câştigarea trofeului i-ar fi dus pe gălăţeni în preliminariile Europa League. 



Dacă va trece de Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi trebuie să mai joace un meci, contra Universităţii Craiova sau a celor de la CFR Cluj, în funcţie de care dintre cele două echipe va termina sezonul pe locul 3 în playoff. 

Dacă vor reuşi să intre în preliminariile Conference League, cei de la Oţelul Galaţi vor putea disputa doar primele două tururi pe teren propriu. Pentru al treilea tur preliminar, Oţelul Galaţi ar fi nevoită să se mute în alt oraş, iar conform celor de la Prosport Gică Hagi, fostul coleg al lui Dorinel Munteanu de la echipa naţională, şi-ar fi dat acordul ca gălăţenii să joace pe arena din Ovidiu, unde Farul Constanţa îşi joacă meciurile de pe teren propriu. 

Stadionul celor de la Farul Constanţa ar putea fi însă folosit doar pentru o partidă, deoarece din playoff-ul Conference League nu mai întruneşte condiţiile cerute de UEFA. Astfel, gălăţenii ar trebui din nou să se mute, cel mai probabil la Bucureşti, unde au mai multe variante la dispoziţie. 

În 2011, când Oţelul Galaţi evolua în Liga Campionilor, a jucat toate meciurile de pe teren propriu, cu Manchester United, Benfica Lisabona şi FC Basel, pe Arena Naţională. 

Dorinel Munteanu a prefaţat meciul cu Universitatea Cluj. "E finala pentru Europa"

"Dacă se gândeşte cineva la starea mentală a echipei, eu cred că după discuţia avută cu echipa ieri jucătorii ar trebui să îşi revină. Am spus de mai multe ori că nu facem înmormântare după înfrângere, chiar dacă a fost dureroasă, cu un trofeu pe masă. Nu facem nici nuntă după victorie. Aşa că viaţa noastră, a lor, merge înainte. La fel şi a suporterilor noştri. 

Ştim cu toţii ce am realizat anul ăsta, nu ne ascundem după deget. Numai cei neserioşi pot să nu aprecieze ceea ce a făcut această echipă, pentru oraş, ca nou promovată. 

Ştiţi cu toţii jocurile infernale pe care le-am avut în ultima perioadă. 12 sau 14 meciuri, din 4 în 4 zile. Ieri am discutat foarte deschis cu băieţii, pentru că după joc, joi a fost o zi foarte grea, cu deplasarea la Galaţi. Dar cred că ei au înţeles foarte bine ce vreau de la ei în ultimele două jocuri, cu U Cluj şi apoi să mergem să jucăm finala cu Craiova. E finala de a ajunge în Europa. 

E un subiect foarte delicat, iar cei mai mulţi suporteri, care sunt alături de echipă, au digerat greu înfrângerea din Cupă. Dar cred că suntem de apreciat, având în vedere ce am făcut anul ăsta. Numai anumite persoane aduc acuze clubului, conducerii, jucătorilor", a declarat Dorinel Munteanu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?