Fotbal Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB, implicat într-un dosar instrumentat de DIICOT: S-au efectuat percheziții

Data publicării:
Foto DCSport
Foto DCSport

Cauza privește săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată, trafic de droguri de risc și de mare risc.



Percheziții în București și în alte șase județe

Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB, este vizat de o serie de percheziții efectuate luni, de către procurorii DIICOT Ploiești și polițiști, în cadrul operațiunii „Ghost Guns”.

De asemenea, și trapperul Andrei Mihalache (MGK 666), precum și membri ai mai multor clanuri interlope sunt cercetați în dosar, potrivit surselor judiciare.

Ancheta vizează membri ai clanurilor Giuleștenii - liderul Costel al lui Tincă, Gemenii, Sportivii - Gheorghe Mustață și Robert Nica, ai clanurilor Ștoacă, Litrașu, Sadoveanu, Argintaru și Austrianu.

Totodată, sunt vizați trapperul Andrei Mihalache (MGK 666), precum și socrul lui Tzancă Uraganu, arată sursele menționate.

Procurorii DIICOT Ploiești, împreună cu polițiștii Direcției Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, efectuează 131 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată, trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în luna septembrie 2023, un făptuitor, cetățean străin de origine turcă, a inițiat și constituit împreună cu mai mulți făptuitori de naționalitate română o grupare de criminalitate organizată specializată în procurarea și vânzarea de arme de foc (letale) fără marcaje de identificare și elemente de individualizare, asamblate prin utilizarea de componente aparținând mai multor producători din Turcia.

Acest tip de arme, cunoscute drept „Ghost Guns” au drept destinație mediul infracțional, având în vedere că nu pot fi deținute legal în niciun stat european.

DIICOT precizează că probatoriul administrat până în prezent a reliefat că astfel de arme au fost introduse pe teritoriul României, ascunse în ansambluri rutiere de transport mărfuri sau în componentele unor autoturisme, fiind ulterior vândute de către diverși intermediari către membrii unor grupuri infracționale sau persoane cunoscute cu comportament violent.

De la declanșarea cercetărilor și până la finele lunii octombrie 2024 au fost scoase din circuitul ilegal un număr de 47 de astfel de arme letale.

Luni sunt puse în aplicare peste 60 de mandate de aducere, audierile urmând a se desfășura la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiești, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel