Superliga Romaniei Giani Kiriţă, surprins că dinamoviştii se bucură că au prins barajul. "E greşit, e o contraperformanţă"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Giani Kiriţă, fostul jucător al lui Dinamo, s-a declarat şocat de modul în care a fost sărbătorită calificarea la barajul pentru menţinerea în Liga 1 de fosta sa echipă. 



Dinamo Bucureşti a învins UTA Arad în ultima etapă din playout, scor 2-0, şi s-a calificat cu noroc la baraj. Asta după ce FC Voluntari, care avea nevoie de un singur punct în ultima etapă din playout, a fost învinsă acasă de Universitatea Cluj, scor 1-0. 

Giani Kiriţă s-a declarat şocat de modul în care a fost sărbătorită calificarea la barajul de menţinere în Liga 1. 

"Sunt două probleme diferite aici. Într-un fel, am fost şocat de ce s-a întâmplat după meciul ăsta, că am mers la baraj. Într-un fel nu am fost. Că generaţiile s-au schimbat, iar copiii din galeria de azi trebuie educaţi să înţeleagă că asta e o contraperformanţă, nu o performanţă. Nu e performanţă să te duci să dai baraj. Ei nu ştiu, nu au trăit gloria unui campionat, să intri pe teren să te bucuri cu echipa. Lor le-a fost îndoctrinat că este o performanţă că ne-am salvat de la retrogradare, şi nu direct, ci că dăm un baraj. 

Este o problemă de educaţie, o problemă legată de ce li se spune suporterilor. Asta trebuie să li se spună suporterilor, că asta e o contraperformanţă. Din păcate, este un haos total, şi la nivelul galeriei. Pentru că aceşti copii nu sunt educaţi. Ei nu ştiu ce înseamnă să iei un campionat, să câştigi o Cupă a României. Ei cred că e performanţă să te califici la baraj. Greşit!", a declarat Giani Kiriţă la Fanatik. 

Acesta este al treilea an consecutiv în care Dinamo Bucureşti joacă barajul pentru Liga 1. De asemenea, de la ultimul titlu cucerit de "câini" au trecut 17 ani. 

"Tocmai asta trebuie să le dea de gândit tuturor. Este păcat, pentru că avem cei mai frumoşi suporteri din România, şi îi avem peste tot în ţară. S-a pierdut spiritul. Oamenii nu mai ştiu să se bucure la un titlu. Şi asta s-a văzut, din păcate, după meciul cu UTA", a mai spus fostul fotbalist. 

Zeljko Kopic, declaraţii înainte de barajul cu Csikszereda 

"Ne descurcăm bine la antrenament, trebuie să pregătim meciul cu Csikszereda, e o echipă bună. Trebuie să fim la nivel maxim.

Suntem favoriți, dar totul se decide pe teren. Am văzut câteva meciuri din Liga 2, Csikszereda e o echipă serioasă. Trebuie să dăm maxim în ambele manșe. Am auzit că s-au dat peste 20.000 de bilete, știu că vom avea mulți fani. E important că vom fi împreună la meci.

În alte campionate nu am mai avut baraje, e prima dată când joc la baraj. Nu îmi place să arăt că am emoții. E presiune din primul moment în care am venit. Fiecare meci a fost important, mai ales ultimele. Următoarele două vor fi cu presiune, dar trebuie să știm să ne stăpânim pentru a juca bine. Încerc să dau totul și în aceste două meciuri", a spus antrenorul lui Dinamo în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?