Canotaj Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au luat medalia de aur la Europenele de canotaj

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a luat medalie de aur la proba feminină de dublu vâsle, categoria uşoară, la Campionatele Europene de Canotaj din Ungaria. Câştigătoarele pentru România au fost Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc. 



Româncele au fost cronometrate în 07 min 29 sec 63/100, fiind urmate de grecoaicele Dimitra Eleni Kontou şi Zoi Fitsiou (07:31.94) şi de italiencele Valentina Rodini şi Silvia Crosio (07:33.73).

România a mai câştigat sâmbătă argintul prin echipajul de patru rame feminin al României, alcătuit din Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş.

La patru vâsle feminin, România (Mariana Dumitru, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu şi Mădălina Moroşan) a ocupat locul şase în finală (06:53.17).

În finala probei de patru vâsle masculin, Cristian Nicoară, Bogdan Băitoc, Florin Horodişteanu şi Ioan Prundeanu s-au clasat pe cinci (06:06.96).

La ediţia 2023 a Campionatelor Europene, desfăşurată la Bled (Slovenia), România a câştigat şase medalii, dintre care cinci de aur şi una de argint, scrie Agerpres.

Medalia de aur fusese prevăzută 

Gianina van Groningen (Beleagă), canotoare care a revenit după o pauză de aproximativ un an şi jumătate, a declarat, luni, că ea şi colega sa de la dublu vâsle, categorie uşoară, Ionela Cozmiuc, nu subestimează nicio adversară şi sunt determinate să obţină un rezultat bun la Campionatele Europene de la Szeged (Ungaria).

"Urmează o competiţie foarte importantă înainte de Jocurile Olimpice. Aşteptăm cu nerăbdare pentru că avem timpi foarte buni şi mergem încrezătoare. Formăm o echipă matură şi va fi pentru prima oară când vom concura din nou după Jocurile Olimpice de la Tokyo. Nu subestimăm nicio adversară, dar suntem determinate să obţinem un rezultat bun la Europene. Au fost multe motive pentru care am luat o pauză de canotaj, iar motivul revenirii este că nu poţi să te desparţi de prima dragoste. Acum mă bucur de acest sport în fiecare zi. Eu a trebuit să îmi recâştig locul în barcă, pentru că era un dublu deja format când am revenit, Ionela şi Mariana (n.r. - Mariana Dumitru). Ele au demonstrat anul trecut că sunt foarte competitive. Aşa că a trebuit să îmi recâştig locul printr-o selecţie în trei. Am demonstrat că dublul Gianina - Ionela e mai rapid, aşa că acum de-abia aşteptăm să ne luptăm cu cele mai puternice echipe", a spus ea, înainte de europene. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Canotaj




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel