Superliga Romaniei Gică Hagi e convins. "Dacă nu era român, valora 50-60 de milioane de euro"

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un fotbalist român care evoluează în străinătate ar avea o cotă de 50-60 de milioane de euro dacă ar avea altă naţionalitate, crede Gheorghe Hagi. 



Este vorba despre Adrian Mazilu, fotbalistul cumpărat de Brighton de la Farul Constanţa pentru 3 milioane de euro şi împrumutat apoi în Olanda, la Vitesse. Acolo, însă, nu a jucat mai deloc, iar acum se întoarce la clubul englez, care cel mai probabil îl va împrumuta din nou. 

"Mazilu se va întoarce la Brighton și îi vor căuta o echipă să joace. Acum a luat contactul cu Europa și trebuie să se adapteze la ce înseamnă fotbalul european. Trebuie să se ducă undeva să joace.

O să facă diferența, fără doar și poate. Noi suntem în România. Ce este afară... Mazilu n-ar fi costat trei, ci 30 sau 50 de milioane dacă eram la nivel european. Ce să facem, dacă noi, ca români, am ajuns în postura asta?

Hai să fim corecți. Să nu visăm nu știu ce pe pereți. Fotbalul român are o cotă mică pe piața europeană! Avem mult de muncă. Cu toții trebuie să muncim. Să fim în Europa, să fim plătiți bine, cota jucătorilor să fie mare.

Până nu intrăm în scenă acolo, e greu ca un român o cotă mare. Problema e internă. Trebuie să o rezolvăm cât mai repede. Bugetele sunt foarte mici pentru a avea pretenții europene", a spus Hagi. 

Adrian Mazilu ar fi una dintre ţintele lui Dan Petrescu la CFR Cluj pentru această vară, însă rămâne de văzut dacă fotbalistul ar fi dornic să revină în Liga 1. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?