Echipa nationala Gică Hagi, reținut în declarații. Antrenorul celor de la Farul nu comentează despre selecționerul României

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Lui Gheorghe Hagi i-a fost solicitată părerea cu privire la jocul arătat de națională în cele două partide pregătitoare competiției din vară, dar „Regele” nu a vrut să detalieze foarte mult perspectiva sa asupra lotului selecționatei României. Cu toate acestea, el a spus că jucătorii români trebuie să mai muncească, evidențiind calitățile sud-americanilor.



Regele s-a simțit bine în capitala Spaniei

Gică Hagi a mărturisit că i-a făcut plăcere să participe la amicalul dintre selecționatele României și Columbiei, meci desfășurat pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid. Cu această ocazie, el a făcut o vizită și la foștii săi colegi de la Real Madrid, unde a observat, totodată, modul de lucru și investițiile acestora în bazele sportive ale juniorilor. „Au fost două zile frumoase...[..] În primul rând, am vrut să văd echipa națională, am fost puțin și pe la Real Madrid...am profitat de această pauză, să mai merg, să îmi mai văd colegii. [..] totul perfect...am vrut să văd și eu cum sunt organizați, cum arată baza sportivă, din toate punctele de vedere...”, a spus Hagi.

De asemenea, el a mai afirmat, într-un oarecare spirit de glumă, că investițiile sale de la Ovidiu nu se compară cu ceea ce a văzut la Madrid: „Mi-am dat seama că a mea e ca degetul mic...din tot corpul! [..] Cât am putut, am făcut!”

Columbienii joacă puternic, zice Hagi

Hagi a mai comentat și asupra jocului arătat de sud-americani, analizând modul în care își desfășoară aceștia activitatea: „[..] Fotbalul sud-american e bazat mai mult pe jucători, pe tehnica lor, pe puterea lor de duel...mult mai lent, pentru că e foarte cald...Jucători puternici de la mijloc în sus, tehnici, iuți - dar în spate cu probleme tactice!”

„Cu toate că...antrenorul Columbiei a făcut o echipă extraordinară de când a venit. Înainte nu prea aveau rezultate, acum a găsit modelul și sistemul, disciplina care trebuie, pentru a face performanță. O echipă puternică, care știe fotbal, dar dacă erai puțin mai îndrăzneț, așa cum am fost în ultimele 20-30 de minute, unde am ieșit puțin în presiune, așa am și marcat golul. Unde am încercat să îi punem în criză de spațiu și timp, nu să le dăm spațiu și timp să gândească - am arătat că putem să facem și lucruri bune!”, a mai declarat Hagi, pentru Digi Sport Special.

Hagi nu comentează - selecționerul știe mai bine!

Celui mai bun fotbalist al României i-a fost solicitată părerea despre poziția de selecționer, dar acesta nu a fost darnic în declarații: „Nu am de unde să știu, n-am cum să răspund. Din punct de vedere tehnic, n-am cum să-mi dau cu părerea despre antrenor... Nu lucrez acolo, nu știu ce e mai bine pentru echipa României, nu sunt în Federație. Aș face o greșeală dacă mi-aș exprima vreun gând legat de acest aspect!”

De asemenea, el a mai adăugat câteva idei despre cum ar trebui să acționeze un selecționer, la modul general: „E normal să-ți propui foarte mult, să ai încredere, să ai curaj. Trebuie să te duci, dar trebuie să fii conștient că întâlnești echipe foarte bune! La un turneu final, jucătorul trebuie să știe că trebuie să fie competitiv pe ambele faze [..] Fiecare antrenor are viziunea lui. Eu știu că România are nevoie de un grup bun, care să producă rezultate... Columbia are un lot bine stabilit. Eu cred că secretul succesului stă în a ști să selectezi jucătorii care au arătat că au potențial foarte mare, că sunt cei mai buni din România, care pot să reprezinte România [..] Ai nevoie de omogenitate, de relații de joc, lucruri care nou...Suntem pe drumul bun, dar trebuie să mai muncim”, a încheiat Hagi.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel