Echipa nationala Gică Popescu a subliniat singurul obiectiv al „tricolorilor” înainte de EURO 2024. „Eu nu îndrăznesc...”

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Fostul fotbalist al Generației de Aur a comentat evoluția „tricolorilor” din primul meci amical, desfășurat după calificarea naționalei la Campionatul European, finalizat cu o remiză în fața Bulgariei, scor 0-0.



Naționalele de fotbal ale României și Bulgariei au terminat la egalitate, 0-0, marți seara, într-un meci amical jucat pe Stadionul „Steaua” din București, penultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024.

Gică Popescu: „Nu vor să se accidenteze”

Fostul internațional a declarat că spectatorii care s-au deplasat în Ghencea pentru a fi alături de jucătorii români așteptau să vadă o evoluție mai bună pe teren din partea „tricolorilor”. Totuși, potrivit lui Gică Popescu, fotbaliștii sunt precauți în acest tip de meciuri, întrucât evită vreo accidentare care să le determine ratarea turneului final.

„Lumea dorește ca performanțele să crească. Publicul de pe Ghencea aștepta o evoluție mult mai bună a echipei naționalei, o victorie. Evoluția jucătorilor e întotdeauna foarte relaxată pentru că nu vor să se accidenteze.

Acesta este singurul obiectiv înaintea Campionatului European. Eu nu îndrăznesc să mă gândesc la o semifinală. Cred că o ieșire din grupă ar fi un rezultat extraordinar.

Nu putem să așteptăm până la ultimul meci pentru a face 3 puncte. Întotdeauna, când am avut o victorie în meciul de debut, am ieșit din grupe. Meciul de debut. Întotdeauna, când am avut o victorie în meciul de debut, am ieșit din grupe.”, a spus Popescu.

Primul meci, împotriva Ucrainei

„Avem un meci greu contra Ucrainei, care are jucători extrem de valoroși, care joacă la cluburi importante din Europa. Startul este întotdeauna vital. Dacă reușim o victorie, am mai avea nevoie poate de un punct. Cu două victorii sigur mergem mai departe.

Va fi această emoție de început a băieților noștri. Mulți nu au mai jucat la un turneu final și emoțiile vor fi prezente. Odată cu începerea partidei, vor încerca să respecte indicațiile antrenorilor și să joace.

Va trebui să jucăm cu curaj, să punem probleme. Nu poți să stai să te aperi și să vezi ce o să iasă pentru că echipele pe care le avem în față sunt foarte valoroase”, a mai declarat Gică Popescu, potrivit as.ro.

CITEȘTE ȘI Gică Popescu, atacat și de Adrian Porumboiu. „M-am văzut dat la o parte”

Programul României la EURO 2024 (grupa E)

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Lotul final al selecționatei României pentru Campionatul European de fotbal din Germania va fi anunțat pe 7 iunie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?